Informatie voor de watersporter

Mooi weer strandingen: jacht op zandbank strand IJmuiden en botter op Texelse strekdam

IJMUIDEN – De bemanning van het zeiljacht Elize was kennelijk vergeten dat het zondagmiddag laag tij werd. Rond 14 uur riep ze de Kustwacht op, omdat het jacht vast zat op een zandbank voor de IJmuiderslag.

De KNRM-reddingboot Adriaan Hendrik van Egmond aan Zee was toevallig in de buurt, en is samen met een boot van de IJmuider Reddingsbrigade naar het onforuinlijke jacht gegaan. De Adriaan Hendrik heeft een sleepverbinding gemaakt en had in korte tijd het jacht weer losgetrokken. (NHD)

TEXEL – Een schip is zaterdag bij Texel, ter hoogte van Paal 14, vastgelopen op een strekdam. Het betreft een Nederlandse botter, de HA2. Schipper Sidny van Zon van de Texelse reddingboot Zalm zegt dat de KNRM wel een kijkje bij het schip heeft genomen. ,,We konden het eigenlijk lopend af, want het schip lag op de strekdam. Het schip was te dicht onder de kant gekomen en was met afgaand tij op de strekdam gelopen. Het is een stalen bak, die kan wat hebben. We hebben gecontroleerd of er geen lekkages waren, dat was niet het geval. Met de schipper hebben we de afspraak gemaakt dat we ‘s avonds nog even zouden komen kijken als we niets van hem hoorden. Maar twee uur voor hoog water kon het schip zelf weer wegvaren.” (NHD)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht