windverwachting

Motorboot Sneek 2019 registreert 40 procent meer bezoekers dan in 2018 en spreekt over 'succesvolste ooit'

PERSBERICHT
Sneek – De 10e voorjaarseditie van Motorboot Sneek van 12 tot en met 14 april 2019 was de meest succesvolle editie ooit. Vergeleken met vorig jaar wisten maar liefst 40 procent meer bezoekers de weg naar honderden nieuwe en gebruikte jachten vanaf 10.000 tot ruim 2,5 miljoen euro te vinden. Het grote aanbod boten in elke prijsklasse in combinatie met een hapje en een drankje spreekt aan.

Motorboot Sneek is de grootste motorjachtenshow van het Noorden en vindt sinds 2009 plaats op zes verschillende locaties in Sneek. Ook 15 gastwerven laten op deze unieke locaties hun jachten en producten zien. Toegang was gratis en voor veel van de ruim 1.000 bezoekers ook meteen een prachtige kennismaking met het sfeervolle Sneek: een leuk dagje uit. Het publiek was zeer gevarieerd en afkomstig uit zowel binnen- als buitenland. Ook internationaal staat het evenement en daarmee Sneek als echte watersportstad daarmee steeds beter op de kaart.
“Alle deelnemers zijn enthousiast en een groei van 40 procent is natuurlijk geweldig! Dan zit je op de goede weg en moet je op deze manier doorgaan. Deelnemende bedrijven versterken elkaar, het geeft een soort meubel- of autoboulevard-effect: je hebt gewoon alles bij elkaar. Er is voor bezoekers veel te zien in een kort tijdsbestek.” aldus Mark Bakker, voorzitter van Motorboot Sneek.
Extra bijzonder
Dankzij Motorboot Sneek maken bezoekers en geïnteresseerde kopers op een laagdrempelige manier kennis met verschillende jachten en mogelijkheden.
“Tijdens de voorjaarseditie hebben mensen de gelegenheid om een grote hoeveelheid jachten die te koop staan meteen te zien. Dat wordt enorm gewaardeerd. Natuurlijk is het ook erg leuk om naar jachten van alle prijsklassen te kijken en te zien wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast heeft iedere locatie een eigen specialiteit, een eigen merk. Men ziet welke jachten er verkocht worden, maar vooral ook waar deze daadwerkelijk gemaakt worden. Dat maakt een bezoek extra bijzonder. Alsof je in de autofabriek mag kijken hoe je eigen auto geproduceerd wordt.”
Goede zaken
Dat het concept van Motorboot Sneek aanslaat, blijkt ook uit de verkopen: “Zowel de organiserende werven als gastwerven melden dat ze goede zaken hebben gedaan. Er zijn nieuwe jachten verkocht en gebruikte jachten zijn van eigenaar gewisseld.”
De voorjaarseditie van Motorboot Sneek kende dit jaar een aantal primeurs. Naast alle jachten was er voor eigenaren ook veel te vinden op het gebied van navigatieapparatuur, cabrioletkappen en watersportkleding. Uniek was de samenwerking met en aanwezigheid van Land Rover met een spectaculair 4×4 testparcours. Ook dat sloeg enorm aan bij de bezoekers.
Meer informatie www.motorbootsneek.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X