Informatie voor de watersporter

Motorjacht op Kanaal Zuid-Beveland overvaren door binnenvaart gastanker, twee doden

Wemeldinge (Zeeland) – Op het Kanaal door Zuid-Beveland is maandagmorgen vlak voor 11:00 uur bij Wemeldinge een motorjacht overvaren door een binnenvaartschip. Het motorjacht ‘Carnat’ kwam onder de tanker terecht. De hulpdiensten, waaronder twee traumahelikopters en drie duikploegen, zijn ingezet.

Een vrouw (63), die eerder uit het water direct was gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis in Goes werd gebracht, is daar aan haar verwondingen bezweken. Reddingswerkers hebben maandagmiddag het lichaam van een andere opvarende, een man (61), uit het water gehaald. Aanvankelijk zouden er vier personen aan boord zijn geweest, maar volgens de Veiligheidsregio waren zij de enige twee vermisten. De omgekomen personen kwamen uit Hulst.

De aanvaring had plaats bij de Postbrug langs de Westelijke Kanaalweg. Het binnenvaartschip is een Duitse gastanker. Kort na de aanvaring sprong een bemanningslid van de tanker in het water om te zoeken naar overlevenden van het motorjachtje. Volgens omstanders zou er vlak voor de aanvaring brand zijn gezien in de boot. (PZC, Volkskrant, ‘Eén opvarende gevonden’ – BN/deStem, De Telegraaf, HVZeeland)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht