windverwachting

Motorjacht raakt lek en kapseist in Noordhollands Kanaal

DEN HELDER – Gistermiddag zijn brandweer, politie, de reddingsbrigade Den Helder, de KNRM, en marineduikers betrokken geweest bij het bovenwater houden van een motorjacht. Het jacht was mogelijk door onoplettendheid van de opvarenden tegen de beschoeiing gebotst en had daarna watergemaakt. Er is niemand gewond geraakt. Wel is het teinverkeer ook gestremd geweest.

Omdat de luchtkussens van de brandweer vanwege de gladde onderzijde van de boot geen grip konden krijgen, hebben uiteindelijk duikers de openingen in de romp – waaronder een grote scheur – gedicht, zodat pompen de boot hebben kunnen leegzuigen en de boot weer kon drijven. Een bergingsschip uit Den Helder heeft zich later over het jacht ontfermd. (NHD)

1 Bericht

 • Ad Hogenhout

  8 jaren geleden / 21 september 2014 om 22:23 uur

  Even een kleine toelichting van de betrokken eigenaar van de betreffende motorcatamaran op dit ongeluk:

  Wij voeren inderdaad dichtbij de westoever van het Noordhollandsch kanaal. Nadat we zonder de wal te raken een stuurcorrectie hadden verricht naar het midden van het kanaal te varen kwamen we toch met de onderkant van onze bakboordromp (wat later na onderzoek bleek)op een onder water aanwezige damwand met betonblokken. Deze damwand veroorzaakte het grote gat in de romp. Daardoor is de boot gaan zinken en is de verdere enorme schade ontstaan.

  De damwand was niet te zien omdat de bovenkant daarvan c.a. 30 cm onderwater stond. Er stonden ook geen waarschuwingsborden of andere signalen die op deze gevaarlijke situatie wijzen.

  Na dit vervelend gebeuren hebben alle aanwezige hulpdiensten ons op een zeer prettige wijze enorm geholpen. Zowel de mensen van de (water)politie, brandweer en anderen hebben alles gedaan om ons in goede orde op weg te helpen naar Jachtwerf Den Helder.

  Ad Hogenhout

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X