123 stickers

Motorjachten met één meter diepgang vallen droog in dichtgeslibte jachthaven van Schiermonnikoog

De steeds verder dichtslibbende  jachthaven van Schiermonnikoog valt nu zowat droog
De steeds verder dichtslibbende jachthaven van Schiermonnikoog valt nu zowat droog

Schiermonnikoog – Wie van plan is deze zomer met één meter diepgang naar Schiermonnikoog af te varen en denkt zoals gewend in de jachthaven ook bij eb nog wel water onder de kiel te houden, komt bedrogen uit. Mogelijk een reden om de plannen te herzien, daar eigenaren van motorjachten, die eind mei een paar dagen in de jachthaven van het mooie Waddeneiland wilden verblijven, de haven zijn ontvlucht.

Eén van deze schippers: “Onze boten lagen zo scheef aan de steiger dat het verblijf aan boord ondoenlijk was. De situatie was gevaarlijk want de boten hingen in de lijnen vanaf de steiger. De havenmeester kon ons geen andere plek toezeggen, waar wij wel bleven drijven. Al was het maar een paar centimeter.” De club van vijf motorjachten heeft de haven de volgende dag teleurgesteld verlaten en het al betaalde liggeld netjes teruggekregen.

De gemeente reageert op de ervaring bij monde van Kees Boer: “Zoals u wellicht weet heeft de gemeenteraad van Schiermonnikoog, in afwijking van het advies van het college van burgemeester en wethouders, besloten om in 2013, 2014 en ook 2015 de jachthaven niet te baggeren. Het wordt te duur. Alternatieve methoden van baggeren hebben niet tot het gewenste resultaat geleid.” (Nauticlink)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X