windverwachting

Museumschip ‘Buffel’ verhuist dit voorjaar van Rotterdam naar Hellevoetsluis

Rotterdam – Het Maritiem Museum Rotterdam neemt na drieëndertig jaar afscheid van museumschip ‘Buffel’. De bezuinigingen in de culturele sector hebben het museum doen besluiten de exploitatie van het ramtorenschip uit 1868 te stoppen vanaf 7 januari 2013. Het museumschip vertrekt dit voorjaar naar de vestinghaven in Hellevoetsluis.

Met de verhuizing naar de vestinghaven van het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis blijft het zogeheten ramtorenschip uit 1868 behouden voor de provincie en toegankelijk voor publiek. De gemeente Rotterdam blijft de eigenaar, maar het beheer wordt overgenomen door de Stichting Museumschip Buffel Hellevoetsluis.  (De Telegraaf Vaarkrant, Nederlands Dagblad)

1 Bericht

  • e.metaal

    10 jaren geleden / 11 januari 2013 om 14:04 uur

    Ik heb bezwaar de “Buffel”als museumschip te benoemen .Gezien de ongelooflijke traditie van onze marine zou ik willen voorstellen dit schip weer gewoon de “Buffel”te noemen ,met als achteraf aanduiding “museum” .Ik heb er ook vrede mee als roepende in een woestijn achter te blijven .Ik ben bijna 80 jaar en als oud zeeman ben ik fier op onze zeetraditie.Dus een schip is voor mij nagenoeg een persoonlijkheid .E.M.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X