windverwachting

Museumschip ‘Buffel’ wegbezuinigd uit Rotterdam, ijzeren ramschip trok in 33 jaar 3,5 miljoen bezoekers

Rotterdam – Het Maritiem Museum Rotterdam neemt na meer dan dertig jaar wegens bezuinigingen definitief afscheid van museumschip ‘Buffel. Op dinsdag 17 september wordt het schip, mits het weer en het getij het toelaat, de Leuvehaven uitgesleept op weg naar de werf Keppel en Verolme voor een onderhoudsbeurt.

Op zaterdag 5 oktober wordt de ‘Buffel’ feestelijk ontvangen in het Jan Blankendok in Hellevoetsluis waar het voor het einde van het jaar weer toegankelijk zal zijn voor publiek. (maritiemnieuws.nl en www.maritiemmuseum.nl)

3 Berichten

 • J.H. Kaauw

  9 jaren geleden / 16 september 2013 om 16:26 uur

  Tjonge Tjonge Tjonge en dat voor een zeehaven als Rotterdam. Doe het Mariniers Museum ook maar weg dat scheelt weer een paar tientjes. Wat hebben ze nog meer waar ze geen waarde aan hechten.

 • Jaap Mol

  9 jaren geleden / 16 september 2013 om 22:40 uur

  hellevoetsluis zal er blij mee zijn

 • Van der Meulen

  9 jaren geleden / 27 september 2013 om 11:27 uur

  Jammer dat Zr. Ms. Buffel uit R’dam vertrekt naar Hellevoetsluis, ooit marinehaven. Maar waarom niet naar het marine museum de oude rijkswerf te Den Helder waar het ramschip Zr. Ms. Schorpioen ook gedokt is. Dat B en W van R’dam het schip heeft wegbezuinigd begrijpt niemand. We hebben al zo weinig van en uit onze glorieus rijke maritieme traditie waar de stad R’dam representatief in is als wereld havenstad. De stad waar het korps mariniers zich thuis voelt. Misschien mag B&W R’dam zich schamen, haar burgerij doet dat n.l. wel.
  Mvrgr.
  Kon. marine, Postactief Onderzeedienst Van der Meulen, tot 1962 was de onderzeedienst ook in R’dam (Waalhaven)gevestigd.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X