windverwachting

Musto kondigt Kiran Badloe aan als nieuwste ambassadeur

Musto kondigt Kiran Badloe aan als nieuwste ambassadeur

Lelystad, 6 juni 2022: Op de laatste dag van de Hempel World Cup Series in Lelystad, kondigde Musto de olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe aan als de nieuwste ambassadeur van het Engelse watersport- en lifestylemerk. De goudenmedaillewinnaar in het RS:X windsurfen voor mannen in Tokyo 2020, zal een belangrijke rol spelen in Musto’s productontwikkeling voor de toekomst.

Dit nieuws volgt op de aankondiging van Musto’s driejarig partnerschap met het Watersporverbond. Musto zal als officiële kledingleverancier het nationale zeilteam, TeamAllianz en de jeugdacademie voor de komende drie jaar uitrusten, inclusief de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. “In de surfwereld is dit alom bekende zeilkledingmerk relatief nieuw. Ik vaar inmiddels al een tijd met de Musto-pakken en ze zitten als gegoten”, aldus Badloe

“Ik ben blij om mijn weg naar Parijs 2024 op de iQFOiL in te zetten met Musto, dat me op en naast het water steunt. We hebben dezelfde mindset om de beste resultaten te behalen op het hoogste niveau. Ik ben enthousiast over de kans om samen te werken met het ontwerpteam en deel uit te maken van Musto’s innovatieve productontwikkelingsreis voor de komende seizoenen.”

“Kiran is momenteel één van de beste windsurfers op het water en zijn carrière bereikt nieuwe hoogten”, aldus Nick Houchin, Musto’s Head of Marketing. “Musto heeft een gevarieerd team van ambassadeurs in alle zeildisciplines opgebouwd. De toevoeging van Kiran zal onze positie als ‘go to’ merk wereldwijd alleen maar versterken. Ik ben verheugd om hem te verwelkomen bij Team Musto en kijk ernaar uit om gebruik te maken van zijn expertise bij de productontwikkeling voor het nieuwe seizoen”.

Kiran Badloe is bezig aan zijn eerste seizoen in de nieuwe, olympische iQFOIL windsurfklasse. Onlangs nam hij deel aan het EK iQFOIL 2022, waar hij in het veld van 153 deelnemers als 24e eindigde.

Team Allianz in de prijzen bij Hempel World Cup Series
De Team Allianz-zeilers behaalden afgelopen week tijdens de Allianz Regatta/Hempel World Cup Series in Almere en Lelystad acht podiumplekken. Op zaterdag 4 juni won het 49er FX-duo Odile van Aanholt en Musto-ambassadrice Annette Duetz goud, net als hun mannelijke teamgenoten Bart Lambriex en Floris van de Werken in de 49er. In de Nacra 17-catamaranklasse pakten Laila van der Meer en Bjarne Bouwer de hoofdprijs. Een dag later kwamen de kitefoilers in Lelystad nog wel in actie voor hun Medal Series. Anneloes Lammerts kwalificeerde zich voor het eerst voor een finale en pakte direct haar eerste eindoverwinning bij een World Cup. Daarna nam de wind steeds verder af en keerden de iQFOIL-windsurfers onverrichter zaken terug naar de wal. Daarmee bleef de top drie onveranderd en bij de mannen oranjegekleurd met Huig Jan Tak op het hoogste schavot, gevolgd door Max Castelein en Joost Vink. Bij de vrouwen eindigde Lilian de Geus op de tweede plaats met het gelijke aantal punten als de winnares Maria Belen Bazo. De Peruaanse won echter de tie-break, omdat ze in de laatst gevaren race voor De Geus finishte.

Voor meer informatie: musto.com

Foto: Sander van der Borch

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X