Informatie voor de watersporter

Na Enkhuizen – Urk opent Naupar dit jaar met Lelystad – Hoorn tweede veerdienst over IJsselmeer

PERSBERICHT
Lelystad – Deze zomer vaart de Stedemaeght een veerdienst tussen Lelystad en Hoorn. De kans om tijdens een dagje weg eens mee te varen op een traditioneel zeilschip. Het is overigens niet voor het eerst dat NAUPAR een dergelijke veerdienst aanbiedt. Ook aan boord van de Willem Barentsz kan men deze zomer net als eerdere jaren een bijzondere oversteek maken tussen Enkhuizen en Urk.
Zeilschip als veerdienst
Het IJsselmeer oversteken is natuurlijk een mooie aanvulling op een dagje erop uit in Nederland te fiets. Maar aan boord van een zeilschip wordt de oversteek een uitje op zich! Tijdens de tocht van Hoorn naar Lelystad wordt er namelijk gezeild, wat betekent dat de zeilen gehesen moeten worden. Iedereen is uitgenodigd aan boord mee te helpen maar lekker ontspannen achteroverleunen en genieten van de uitzichten en een lekker drankje uit de bar mag natuurlijk ook.
Veerdienst Lelystad-Hoorn
De bark Stedemaeght vaart in juli en augustus op dinsdag en donderdag tweemaal per dag de veerdienst tussen Lelystad en Hoorn. Het exacte rooster is te vinden op www.naupar.nl/ijsselmeerveerdienst.
Veerdienst Enkhuizen-Urk
De topzeilschoener Willem Barentsz vaart sinds twee jaar zomers een bijzonder leuke veerdienst tussen Enkhuizen en Urk. Met veel animo en leuke reacties was het dan ook geen verrassing dat ook dit jaar weer overgevaren kan worden. Van 4 juli tot en met 20 augustus vaart het schip twee diensten per dag. Het complete rooster is te vinden op www.naupar.nl/veerdienst-urk-enkhuizen.
NAUPAR staat voor nautische partners en is een samenwerking van zeilrederijen ‘de Zeilvaart’, Hanzestad Compagnie en Zeilvloot Lemmer-Stavoren. Elke rederij heeft meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van groepsvakanties, jeugdreizen, evenementen voor de zakelijke markt, bedrijfsuitjes, jubilea, feesten en partijen. NAUPAR heeft 16 afvaarthavens en een vloot van 101 unieke, traditionele zeilschepen. Alle schepen van NAUPAR zijn trouwlocaties. Exclusief bij NAUPAR kunt u elkaar onder volle zeilen het Ja-woord geven.
Meer informatie  www.naupar.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht