Informatie voor de watersporter

Na faillissement is doorstart Pedro-Boat met onderhoud, refit, makelaardij en winterstalling nu een feit

PERSBERICHT
Zuidbroek (Groningen) – Na het faillissement van familiebedrijf Pedro-Boat maakt het bedrijf een doorstart in kleinere vorm. Hierbij richt het zich op service rondom zeil- en motorboten, zoals winterstalling, refit, onderhoud en makelaardij. Zij doet dit vanuit de vestiging aan het Winschoterdiep in Zuidbroek.
Daling verkoop van nieuwe motorjachten
Het bedrijf dat bijna 40 jaar motorjachten bouwde aan het Winschoterdiep, ging ten onder aan de gevolgen van de crisis. Zowel in de consumenten- als in de zakelijke markt is de vraag naar nieuwe motorjachten sterk gedaald. Vanwege deze verslechtering van de markt in combinatie met het steeds moeilijker verkrijgen van financieringen, investeren verhuurbedrijven nog maar matig in het vernieuwen van hun verhuurvloot.
Daarnaast blijven consumenten door een ongewisse economische toekomst liever doorvaren in hun huidige boot, in plaats van deze te vervangen door een nieuwe. Toekomst om op korte termijn en op grote schaal nieuwe schepen te bouwen is er voor de werf daarom nu niet. De mogelijkheid voor het in opdracht nemen van nieuw te bouwen motorjachten en de onlangs gelanceerde H2home houdt de werf echter open. De vakkennis hiervoor is bewaard gebleven.
Doorstart met kleiner team
Pedro-Boat ziet goede mogelijkheden om verder te gaan met een kleiner team, waarbij het zich richt op onderhoud, refit en winterstalling. Doordat er minder nieuwe jachten worden gekocht, besluiten jachteigenaren nu sneller om een refit of groot onderhoud te laten uitvoeren aan hun huidige jacht. Daarnaast zal ook de jachtmakelaardij een belangrijke rol blijven spelen.
Met een jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de botenmarkt nog steeds in huis, kan het vernieuwde Pedro-Boat hier goed op inspelen. De persoonlijke benadering van het familiebedrijf heeft de afgelopen 40 jaar voor een zeer grote, vaste klantengroep uit vooral Nederland en Duitsland gezorgd. Deze klanten kunnen volgens André van der Velde van Pedro-Boat nog steeds rekenen op goede kennis van product, markt en diensten.
Naast winterstalling biedt de werf nu ook de mogelijkheid om zelf te klussen aan de boot. Hiervoor kan gedurende een bepaalde periode een aparte hal worden gehuurd bij de werf.
Meer informatie www.pedro-boat.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht