Na verhuizing naar Heeg kan zeilmakerij Mare doorgroeien op de markt van boottenten, buiskappen en andere canvasproducten

PERSBERICHT
mare_300115HEEG – Zeilmakerij Mare heeft half januari een nieuw pand betrokken aan It Bûtlân 11b in Heeg. Na jaren in Sloten te hebben gezeten, bleek dat Mare uit haar jasje van 150m2 was gegroeid en meer ruimte nodig heeft voor haar activiteiten. In Heeg hebben eigenaren Marc Rensink en Carin van der Meulen nu de beschikking over 300 m2 vloeroppervlak én vier eigen aanlegplaatsen achter het bedrijf.
Zeilmakerij Mare is gespecialiseerd in het maken van buiskappen, boottenten, afdekkleden en aanverwanten. “Omdat het merendeel van ons vaste klantenbestand uit Heeg en omstreken komt, kunnen wij op onze nieuwe locatie een betere en efficiëntere service bieden aan onze klanten,” zegt Carin van der Meulen. “En booteigenaren kunnen nu hun boot bij ons bedrijf aanleggen, zodat we sneller en efficiënter kunnen werken om zo nog mooier passende kappen en tenten te maken.”
Buiskappen en boottenten van Zeilmakerij Mare zijn herkenbaar aan hun strakke snit. Klanten van Mare roemen keer op keer de kwaliteit van de tenten, het mooie ontwerp en de goede prijs. Zeilmakerij Mare doet er dan ook alles aan om met materialen van hoge kwaliteit kappen en tenten te maken die goed bij de lijn van het schip passen.
Mare heeft een groot scala aan werven waaraan ze haar producten levert. “Zo komt het dan ook dat we voor het schip van onze koning de tent mogen maken,” vertelt Carin van der Meulen.
Zeilmakerij Mare vervaardigt niet alleen de nieuwe kap voor het schip van het Koningshuis. Mare maakt buiskappen, boottenten, afdekkleden en hoezen voor alle schepen in alle maten: van visbootje tot superjacht. Mare meet op locatie de tent of kap op, maar klanten kunnen dus vanaf nu ook met hun schip achter de zeilmakerij terecht.
Mare merkt aan nieuwe vragen, dat de markt voor aanverwante werkzaamheden zich uitbreidt. De vraag naar verandakleden, schaduwdoeken en loungekussens voor in de tuin neemt toe. Ook deze markten bedient Zeilmakerij Mare. Dit soort aanverwante werkzaamheden vergt uiterste precisie en maatwerk en daarin blinkt Mare uit. De verandakleden zijn zeer geschikt voor tijdelijke afdichting, waarmee ‘s winters een extra schuur gecreëerd kan worden. In de zomer kan de zithoek er extra mee worden veraangenaamd.
Zeilmakerij Mare voert de werkzaamheden uit met in totaal vier man. Bij dit kleine bedrijf staat direct contact met de klant hoog in het vaandel. Marc en Carin hechten er veel waarde aan dat klanten overleggen met degene die ook hun tent of kap maakt. Dit persoonlijk contact waarderen klanten zeer en de tevredenheid van klanten is dan ook erg hoog. Dat komt ook door het uitgangspunt afspraak is afspraak. Tenten en buiskappen gaan gemiddeld zo’n acht tot tien jaar mee en bijna alle klanten keren terug naar Mare voor een nieuw exemplaar.
Meer informatie www.zeilmakerijmare.nl