Najaarseditie van Motorboot Sneek 2019 van 1 tot en met 3 november

Persbericht
Sneek – Tijdens de najaarseditie van Motorboot Sneek op 1, 2 en 3 november 2019 presenteren zeventien motorbootbedrijven ruim 400 nieuwe en jong gebruikte jachten. Net als tijdens eerdere edities, kunnen bezoekers tijdens de grootste botenshow van het Noorden een persoonlijk samengestelde route langs de zes organiserende bedrijven in Sneek volgen. Drie dagen lang kunnen bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur kennismaken met diverse modellen jachten in verschillende prijsklassen. Ze ontdekken alles over de laatste trends en noviteiten en krijgen een kijkje achter de schermen.
Uniek samenwerkingsverband
Motorboot Sneek is een uitzonderlijk samenwerkingsverband tussen zes organiserende bedrijven en elf gastwerven. De eerste editie van de botenshow was in 2009, toen de opzet met acht motorbootwerven en één jachtmakelaar nog aanzienlijk kleiner was. Anno 2019 zijn de organiserende bedrijven Aquanaut Dutch Craftsmanship, Brandsma Jachten, De Valk Yachtbrokers, Jansma Jacht, SK Jachtbouw en Vivante Yachts. Zij bevinden zich allemaal in het mooie Sneek en de gastwerven hebben een beursstand op een van de locaties. Zo kunnen bezoekers in één dag een route langs alle deelnemers rijden. Onder het genot van een hapje en drankje genieten ze van een gezellige dag, het bewonderen van mooie nieuwe en jong gebruikte jachten en een prachtige omgeving.
Kennismaken met de nieuwste modellen
Tijdens de najaarseditie van Motorboot Sneek laten meerdere deelnemers bezoekers kennismaken met hun nieuwste modellen. Zo presenteert De Vaart Yachting de nieuwe Nimbus T9 en de Nimbus C9. De eerste is een dagcruiser die zich gemakkelijk laat aanpassen aan persoonlijke wensen. Het ideale jacht voor dagelijkse bezigheden zoals vervoer, watersport en recreatie. De Nimbus C9 is een snel jacht, speciaal ontworpen voor actieve dagjesmensen of reizigers die tijdens langere tochten comfortabel aan boord willen overnachten.
Bij De Boarnstream beleven bezoekers dit najaar een ware wereldprimeur. De nieuwe Elegance 1440 is de grootste Center Sleeper ter wereld onder de 15 meter. Het grote voordeel van een Center Sleeper? De eigenaarshut bevindt zich op het breedste punt van het jacht, waardoor u er een zee van ruimte heeft. Dat betekent: een ruim vrijstaand bed, veel kastruimte en een zeer grote badkamer met apart toilet. De Elegance 1440 is een zeer comfortabel jacht met een ideale rompvorm voor uitstekend zeegedrag.
50-jarig jubileum
Voor Super Lauwersmeer is de najaarseditie van Motorboot Sneek extra bijzonder: het evenement vindt een maand na de viering van hun 50-jarig jubileum plaats. De twee topmodellen die de werf tentoonstelt zijn de Discovery 47 OC en Discovery 47 AC, oftewel de open kuip en de achterkajuit-versie. Super Lauwersmeer gebruikte al hun kennis en kunde van de afgelopen 50 jaar voor de bouw van beide jachten. De passie voor perfectie waar de werf bekend om staat, is goed in de jachten terug te zien. Doordachte jachten met het comfort van thuis: dat is waar Super Lauwersmeer garant voor staat.
Meer dan alleen nieuwe modellen en primeurs
Tijdens de najaarseditie van Motorboot Sneek kunnen bezoekers naast nieuwe modellen ook jong gebruikte jachten bekijken. Bij De Valk Yachtbrokers Sneek vinden bezoekers een grote overdekte verkoophaven met een uitgebreid aanbod aan jong gebruikte motorjachten. Bezoekers kunnen de jachten hier ook bij minder goed weer in alle rust bekijken, vergelijken en ervaren. De makelaars staan klaar om bezoekers alles te vertellen over de voordelen van staal, polyester of de verschillende typen motoren en adviseren graag welk motorjacht het beste bij de wensen past.
Als bezoekers nog twijfelen over de overstap naar een ander motorjacht, omdat ze bang zijn dat ze hun huidige jacht niet kunnen verkopen, helpt De Valk Sneek ze graag verder. Door het grote netwerk van De Valk, is er in veel gevallen een mogelijkheid tot inruil te bedenken. Zo verloopt de overgang naar een ander jacht zorgeloos.
Ook sponsoren als Raymarine, Kuiper Yacht Insurances en Vetus hebben tijdens de show een stand om vragen van bezoekers te beantwoorden.
Grootste botenshow van het Noorden
Motorboot Sneek trekt publiek uit binnen- en buitenland. De najaarseditie is op 1, 2 en 3 november van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Motorboot Sneek is ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de sfeervolle binnenstad van Sneek. Bezoek het Fries Scheepvaartmuseum, het Sneekermeer of de Waterspoort. Aan het einde van de middag is het heerlijk opwarmen met Weduwe Joustra Beerenburg, bij de distilleerderij in een van de oudste panden van de stad. Sluit de dag af met een heerlijk diner in een van de vele restaurants. Vergeet wegens de verwachte drukte niet om tijdig te reserveren.
Meer informatie www.motorbootsneek.nl.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X