Informatie voor de watersporter

Namen VETUS en Yanmar blijven als twee afzonderlijke merken naast elkaar bestaan

PERSBERICHT
Almere, Schiedam – Sinds 1 april 2013 maakt VETUS deel uit van de Yanmar-groep. Direct na de toetreding zijn beide partijen in nauwe samenwerking een project gestart met als doel een merk- en distributiestrategie te ontwikkelen voor zowel Yanmar als VETUS.
In december 2013 zijn de resultaten hiervan gepresenteerd aan de verkoop- en distributienetwerken van beide organisaties. De belangrijkste conclusie is dat de merknamen, Yanmar en VETUS, blijven bestaan als twee afzonderlijke merken, zowel voor de scheepvaartrange als voor de andere systemen. Er vindt dus geen ‘relabelling’ plaats, noch voor VETUS-producten noch voor Yanmar-producten.
Yanmar levert topkwaliteit aandrijfsystemen en VETUS ontwikkelt complete bootsystemen.
Naar de markt opereren beide merken als afzonderlijke partijen. Achter de schermen werken VETUS en Yanmar nauw samen aan uiteenlopende projecten om meer efficiency te behalen. De opzet is niet om personeel te laten afvloeien, maar om meer te bereiken met minder kosten ten gunste van beide partijen.
De eerste resultaten van de nieuwe merk- en distributiestrategie zijn al zichtbaar. Yanmar en VETUS hebben hun Spaanse en Zweedse kantoren in Barcelona en Stockholm al samengevoegd.
Meer informatie www.vetus.nl en www.yanmar.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht