123 stickers

Nanda Overdevest nieuwe en eerste vrouwelijke directeur Stichting Zeilschip Eendracht

PERSBERICHT

Fotograaf schip: Max!, Fotograaf Nanda Overdevest: Rienk Boode.
Fotograaf schip: Max!, Fotograaf Nanda Overdevest: Rienk Boode.
Rotterdam – Vanaf 1 april 2016 is Nanda Overdevest de nieuwe directeur van Stichting Zeilschip Eendracht, die als non-profitorganisatie zeilschip Eendracht exploiteert. Zij neemt daarmee het roer over van Hans Nelemans, die per die datum vertrekt. Nanda is de eerste vrouwelijke directeur in de geschiedenis van de Eendracht.
Het bestuur van Stichting Zeilschip Eendracht ontwikkelde voor deze positie een nieuw functieprofiel, waarbij de focus nog meer ligt op de doelstelling van de Eendracht, huidige marktontwikkelingen en het sponsorbeleid. Zo veel mogelijk jongeren actief het zeezeilen te laten beleven en het organiseren van bijzondere projecten aan boord van Nederlands grootste driemastschoener, blijven daarbij leidend. Met Nanda Overdevest wil het bestuur de continuïteit van de Eendracht voor de toekomst waarborgen door intensiever samen te werken met iedereen die de doelstelling en het zeilschip een warm hart toedraagt.
Nanda Overdevest over haar benoeming: “Ik ben een Rotterdamse en wat is er mooier dan voor zo’n prachtig Rotterdams zeilschip te mogen werken! Wanneer ik de Eendracht aan zie komen in haar thuishaven, ben ik ongelofelijk trots dat ik Stichting Zeilschip Eendracht mag gaan leiden. Het gegeven dat het zeilschip voor jongeren in de vaart is gebracht, daar ga ik mij 100% voor inzetten! De combinatie van jongeren, de bijzondere projecten en de commerciële activiteiten om dit te kunnen bekostigen, maakt dit werk echt interessant. Wanneer wij samen jongeren op grotere schaal een kans kunnen bieden om zich te ontwikkelen, leren om samen te werken en hun doorzettingsvermogen te bevorderen, dan zijn wij als organisatie meer dan tevreden. Dit doen wij met honderden vrijwilligers en dankzij al onze sponsors die daarmee inhoud willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.”
Voor de Eendracht is Nanda overigens geen onbekende. Na haar studie aan de NHTV Internationale Hogeschool Breda vond zij in 2006 haar eerste baan bij Stichting Zeilschip Eendracht. Na 2,5 jaar vervolgde zij haar carrière in de evenementenwereld als accountmanager en was zij aansluitend nog enkele jaren HR-manager bij een rederij. Al die jaren verloor Nanda de Eendracht nooit uit het oog.
Toen in december vorig jaar de vraag kwam om als interim sales & marketingmanager bij Stichting Zeilschip Eendracht aan de slag te gaan, was haar keuze snel gemaakt. Op het moment dat de functie van directeur vrijkwam, heeft zij zich maar wat graag als een van de kandidaten aangemeld. Met succes! Voorzitter Bert Jaski van het bestuur: “Nanda Overdevest past binnen het nieuwe elan dat we willen uitstralen en wij geven haar onze volledige support om zich als onze nieuwe directeur fulltime te focussen op nog meer Eendracht.”
Meer informatie www.eendracht.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X