Informatie voor de watersporter

Nationaal Regenboog Evenement 2012 start dit jaar op dinsdag 3 juli in Leiden

Leiden, Groene Hart – Deze zomer zijn er wederom spectaculaire zeilwedstrijden en is er veel vertier te beleven in het Groene Hart, het grootste plassengebied van Nederland.  Het Nationaal Regenboog Evenement 2012 is een feit.
Het Nationaal Regenboog Evenement is een spannende 5-daagse zeilcompetitie gecombineerd met gezellige activiteiten voor jong en oud, midden in het Groene Hart. De vloot vaart vijf dagen op vijf verschillende plassen in het Groene Hart, waar voor bezoekers van het evenement ook ander vertier te vinden is. De jeugd krijgt ook aandacht in het walprogramma, om haar met watersport en zeilen in aanraking te laten komen. De Regenbogen worden tijdens het evenement bemand door de top van de Nederlandse zeilsport. Onder andere Harry Amsterdam, zesvoudig Nederlands kampioen, en Jan van Staveren, met 80 jaar ervaring en 21 Nederlands kampioenstitels, varen mee.
Op dinsdag 3 juli van 13:00 tot 21:00 is het openingsfeest van het Nationaal Regenboog Evenement 2012 in hartje Leiden. Woensdag 4 juli start de zeilcompetitie op de Kagerplassen (gemeente Teylingen). Op donderdag 5 juli komt het evenement aan bij het Braassemermeer (gemeente Kaag en Braassem). Vrijdag 6 juli wordt de strijd geleverd op de Westeinderplassen (gemeente Aalsmeer). Op zaterdag 7 juli nadert het hoogtepunt van het Nationaal Regenboog Evenement op de Vinkeveense plassen (gemeente De Ronde Venen). De finale is op zondag 8 juli op de Nieuwkoopse plassen (gemeente Nieuwkoop).
Drie commissarissen van de Koningin aanwezig
Commissaris van de Koningin Zuid-Holland, de heer Franssen: 3 juli in Leiden (Poort van Leiden) en 8 juli in Nieuwkoop (Nieuwkoopse plassen). Commissaris van de Koningin Noord-Holland, de heer Remkes: 6 juli is in Aalsmeer, (Westeinderplassen). Commissaris van de Koningin Utrecht, de heer Robbertsen: 7 juli in Vinkeveen (Vinkeveense plassen).
De deelnemers
De 15 deelnemende Regenbogen vertegenwoordigen dorpen, gemeenten, provincies en het bedrijfsleven. De deelnemers zijn: Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Beleef de Bollenstreek, Bedrijven Rijnland, Het Groene Hart, Kaag en Braassem, Leiden, Leimuiden, Nieuwkoop, Provincie Zuid-Holland, De Ronde Venen, Teylingen, Bedrijfsleven Haarlemmermeer, Leidschendam-Voorburg.
Meer informatie www.nationaalregenboogevenement.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht