Informatie voor de watersporter

‘Nationaal Regenboog Evenement krijgt in 2014 landelijke opzet’ is eigenlijk een grap

Het onderstaande bericht is de 1 april 2013 grap van het Nationaal Regenboog Evenement:

Ronde Venen – Afgelopen week is door het Hollands Utrechts Plassenberaad (HUB) besloten, dat het Nationaal Regenboog Evenement (NRE) niet meer beperkt moet blijven tot de vijf Hollandse en Utrechtse Plassen waarop nu gezeild wordt, en dat het in 2014 moet uitgroeien tot een Nationaal Evenement.

Niet voor niets is er indertijd voor de naam Nationaal Regenboog Evenement gekozen. Speciaal hiervoor zal een Landelijk Plassenberaad (LPB) worden opgericht, een samenwerking tussen provincies, gemeenten en bedrijven, dat de organisatie van het NRE zal gaan overnemen van het HUB.

Naast de plassen en meren waarop nu gezeild wordt zullen vanaf 2014 de volgende locaties worden toegevoegd:

• Alkmaardermeer
• Sneekermeer
• Heegermeer
• Loosdrecht
• Kralingen

In plaats van een week lang te zeilen, zal er nu gedurende vijf weekenden gezeild worden op de zaterdagen en zondagen op een andere plas. Op deze manier is het voor de zeilers makkelijker in te vullen in hun persoonlijke agenda’s.

Het evenement zal in de zomermaanden plaatsvinden, waarbij het als aanvulling, op de zaterdagen van de Kaagweek en de Sneekweek, zal komen. Mogelijk dat hierdoor het traditionele teamzeilen zal komen te vervallen. (RTV Ronde Venenwww.nationaalregenboogevenement.nl)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht