Nationale Sleepbootdagen in Vianen in volle gang: “We laten onze trots graag aan het hele land zien”

VIANEN – De Nationale Sleepbootdagen in Vianen zijn in volle gang. Het evenement duurt nog tot en met zaterdag. Het thema van dit jaar is brandbestrijding. Daarom is er ook een bijzondere blusboot te zien.

Chris Nieuwpoort is kapitein van motorsleepboot De Morgenster en voorzitter van Vereniging De MotorSleepboot. Hij is een fanatiek deelnemer en de liefde van hem en zijn vrouw voor de sleepboot is groot.”Wij hebben de boot al vijf jaar en met heel veel plezier varen we een maand of drie door Nederland heen met de sleepboot. En dan laten we deze trots aan heel het land zien”, aldus Nieuwpoort.

Er zijn rond de 200 sleepboten te zien voor de liefhebbers. De boten komen van heinde en verre. De Sleepbootdagen worden elke twee jaar gehouden in de oneven jaartallen en trekken tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers. Allan is speciaal uit Schotland gekomen omdat hij dit festijn niet wil missen. “Ik ben schipper en werk zelf op een sleepboot en woon er ook. Ik geniet er echt van en kom speciaal om de wat oudere exemplaren te zien.” (RTVUtrecht, www.nationalesleepbootdagen.nl)