windverwachting

Naupar biedt in Nederland gecombineerde fietsvakanties en zeilvakanties met overnachtingen in 'varend hotel'

PERSBERICHT
Lelystad – Onderzoek heeft aangetoond dat het fietstoerisme ook in 2013 een belangrijke groei binnen de sector zal doormaken. NAUPAR speelt met de nieuwe fiets-vaarvakanties in op deze duurzame trend. Reizigers varen met authentieke zeiljachten naar de mooiste plaatsen waar diverse fietstochten gemaakt kunnen worden. Omdat er tijdens het fietsen geen schadelijke stoffen worden geproduceerd en fietsers tevens een bijdrage leveren aan de lokale economie, bieden deze reizen een welkome en passende aanvulling op het aanbod van NAUPAR.
Fietsend en varend naar de mooiste plekjes.
Er bestaan in Europa circa 2,3 miljard toeristische fietstochten, waarvan alleen al in Nederland ruim 4500 kilometer aan bewegwijzerde routes. Fietsend door weidse polders, over de uitstrekte hei, langs de kust of juist door de stad worden de mooiste ervaringen opgedaan. Tijdens een fiets-vaarvakantie met de zeilschepen van NAUPAR wordt dit dankzij het verblijf aan boord alleen maar mooier.
Overnacht dagelijks in een andere plaats, in hetzelfde bed.
De zeilschepen van NAUPAR zijn ingericht met twee- tot zespersoonshutten, comfortabele bedden, douches, toiletten en een keuken. Deze varende accommodatie ‘volgt’ de reizigers, zodat zij niet elke dag van de ene naar de andere hotelkamer hoeven te verhuizen en het dagelijkse in- en uitpakken van de koffers achterwege kan blijven. Men overnacht iedere avond in een andere stad, maar slaapt wel in hetzelfde bed!
Historie aan de Zuiderzee of eilandhoppen in de Waddenzee.
Reizen per fiets en schip is een uniek en oer-Hollands concept, waarbij een fietsvakantie en een reis per schip worden gecombineerd. Tijdens één van deze zeil- en fietsvakanties ontdekken deelnemers de wateren van het zuidelijke deel van het IJsselmeer, met als hoogtepunten de bezoeken aan historische haventjes en fietstochten door prachtige natuurgebieden. Ook de fietstochten over de Waddeneilanden en langs de kusten van Noord-Holland en Friesland gedurende een andere fiets-vaarvakantie zijn voor vele avontuurlijke natuurliefhebbers een uitstekende bestemming.
Fietsen, goed voor mens en milieu.
Fietstoerisme is uiteraard in milieuopzicht zeer duurzaam; tijdens het fietsen worden namelijk geen schadelijke stoffen geproduceerd en er wordt gebruikgemaakt van kleine binnenwegen en van fietspaden die weloverwogen zijn aangelegd. Ook sociaal en economisch gezien zijn fietsers ideale bezoekers, omdat ze ook in gebieden komen die niet vanwege specifieke hoogtepunten op de kaart staan, ze leggen gemakkelijk contact met de plaatselijke bevolking en ondersteunen de lokale economie.
Meer informatie www.naupar.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X