Informatie voor de watersporter

Naupar ontwikkelt gratis 'Beleefgids' app met praktische informatie over havenplaatsen rond IJsselmeer en Waddenzee

PERSBERICHT
Lelystad  – Vanaf nu kunnen bezoekers van de IJsselmeer- en Waddenzeeregio gebruikmaken van een nieuwe applicatie: de Beleefgids IJsselmeer-Waddenzee. Met behulp van diverse gebruiksvriendelijke zoekmethoden vinden waterrecreanten in deze drukbezochte regio dankzij deze interactieve app nuttige informatie over bezienswaardigheden, horecagelegenheden en winkels. Hiermee speelt de Beleefgids in op de wensen van hedendaags.
Informatie en navigatie.
Dankzij deze app heeft de gebruiker alle informatie direct bij de hand: niet eerst internet afzoeken of bij aankomst het plaatselijke VVV-kantoor raadplegen. Van alle bezienswaardigheden, winkels en horecagelegenheden wordt een adres, een afbeelding, een korte beschrijving en eventuele extra details gegeven. Vervolgens kan men via de gegeven telefoonnummers direct reserveren. De Beleefgids–navigatie geeft de kortst mogelijke route naar de bestemming en na het bezoek ook weer terug naar de haven.
Diverse zoekmethodes.
Er zijn diverse zoekmethodes: er kan worden gezocht op naam, op categorie, op alternatieven in de buurt of in de regio. De locaties kunnen ook via een plattegrond worden gevonden. Ten slotte biedt de Beleefgids IJsselmeer – Waddenzee nog de ‘persoonlijke favorieten’-functie. Gebruikers zoeken de attractie of horecagelegenheid voorafgaand aan hun bezoek en slaan die op in een persoonlijke favorietenlijst.
Beleefgids is voor iedere waterrecreant.
De Beleefgids werd ontwikkeld op initiatief van NAUPAR. Deze app is bestemd voor waterrecreanten, maar biedt vanzelfsprekend iedere bezoeker van de IJsselmeer- en Waddenzeeregio voordelen. De app is zowel in het Nederlands als in het Engels en Duits, en is geschikt voor zowel iPhone als voor Android.
Informatie offline bekijken.
De Beleefgids wordt eenmalig gedownload waarna er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van internet. “Dat is handig, want als je midden op het IJsselmeer zit, kan het zijn dat de verbinding zomaar wegvalt, ” zegt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR en (mede)initiatiefnemer van de Beleefgids-app. Ook toeristen met een niet-Nederlandse provider hebben voordeel door het offline bekijken van de informatie, omdat ze niet extra voor data-roaming hoeven te betalen.
Beleefgids versus reisgids.
Als de Beleefgids offline kan worden gelezen, waarom zou iemand dan niet gewoon een reisgids gebruiken? Pouwel Slurink antwoordt op deze vraag: “Omdat er geen reisgids bestaat die alles op het gebied van toeristisch interessante informatie van deze regio beschrijft. Daarbij komt nog dat de app weldegelijk interactief is. En dat is tegenwoordig erg belangrijk, omdat geen enkele toerist dezelfde informatiebehoefte heeft.”
Meer informatie www.naupar.nl en www.beleefgids.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht