Informatie voor de watersporter

Naupar topzeilklipper Pouwel Jonas duurzaam dankzij eigen 'Soda Stream' spuitwater aan boord

PERSBERICHT
naupar_pouwel_jLelystad – Sinds begin 2016 biedt NAUPAR haar klanten aan boord van de Pouwel Jonas een nieuwe service aan: Soda Stream. Met de Soda Stream service kunnen de gasten aan boord van de authentieke tweemaster zelf bruisend water maken. Dit bespaart gemiddeld per vaartocht tussen de 25 en 50 euro, wat overeen komt met 60 tot 100 flessen Spa rood die er normaal meegaan op een vaartocht.
Soda Stream
Van diverse schepen van NAUPAR is de bemanning bezig met maatschappelijk bewust ondernemen, zo ook die van de Pouwel Jonas. De gratis Fair Trade koffie en thee, de biologische basisingrediënten en de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn hier voorbeelden van. En nu dus de Soda Stream, waarmee het mogelijk is om zelf water met koolzuur te maken. Standaard heeft de Pouwel Jonas 10 koolzuurflessen aan boord, wat genoeg is voor 600 liter water. Dit bespaart niet alleen geld, maar het scheelt daarnaast veel gesjouw met plastic flessen.
Maatschappelijk bewust ondernemen
Door maatschappelijk bewust te ondernemen, wil de bemanning van de Pouwel Jonas zijn respect voor mens en milieu tonen. Om zo veel mogelijk verspilling van boodschappen te voorkomen, hebben zij daarom al vele basis-ingrediënten standaard aan boord. Zo zorgt de bemanning ervoor dat er minder voedsel verloren gaat of dat er producten worden weggegooid nadat een groep van boord gaat. Aangebroken flessen water weggooien, behoort vanaf nu dus ook tot het verleden op dit schip.
Pouwel Jonas
De tweemast topzeilklipper Pouwel Jonas is afkomstig uit 1897 en werd ruim 100 jaar later omgebouwd tot luxe charterschip. Het zeilschip beschikt over extra ruime douches en toiletten, wat vooral prettig is voor mensen die slecht ter been zijn. Door de grote ramen valt er veel licht in het dagverblijf benedendeks en zo kan zelfs bij somber of regenachtig weer worden genoten van het uitzicht tijdens de vaartocht.
Meer informatie www.naupar.nl en

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht