Informatie voor de watersporter

Nautica Team IVA Driebergen neemt maandag 2 april goed voorbereid deel aan de 24ste Race of the Classics

PERSBERICHT
Driebergen, Rotterdam – Maandag 2 april klinkt het startschot van de 24ste Race of the Classics. Een team van 16 studenten van IVA Driebergen Business School vertrekt vanuit de Rotterdamse Veerhaven. Van daaruit wordt, via een Nederlandse of Belgische haven, het tweede rak ingezet richting Engeland. Het derde en laatste rak zeilen de teams naar IJmuiden.
De Race of the Classics is het grootste en meest vooraanstaande studenten-zeilevenement van Europa, waarbij 18 studententeams van verschillende Universiteiten en Hogescholen uit Nederland een wedstrijd zeilen op klassieke zeilschepen.
Voorbereiding
Vele maanden is er hard gewerkt om het team zeilklaar te krijgen. Een sponsorteam wierf een lange lijst van bedrijven en vrienden die het team ondersteunen. “We hadden van te voren niet gedacht hoe goed en hoe leuk het is om acquisitie te doen, bedrijven reageren heel enthousiast als je ze vertelt over The Race of the Classics”, zegt Rogier Timmers, vicevoorzitter van het team en student Nautisch Business Management op de IVA.
Met sponsoren alleen ben je er niet, aan boord moet ook gegeten en gedronken worden. “De hele catering van het team hebben we zelf moeten regelen”, zegt studente Chardonnée-Sophie Pekel, voorzitter van het Nautica Team.
Maandag gaan de trossen los
Vanaf 10:00 uur is het één en al spektakel in de Rotterdamse Veerhaven, de achttien deelnemende teams verrichten hun laatste voorbereidingen, waarna sponsoren en genodigden aan boord gaan om een stuk mee te varen. Om 11:30 uur gaan de trossen definitief los en kiest het team het ruime sop.
Volg het team
Nautica Team IVA Driebergen geeft zoveel mogelijk live updates tijdens The Race en is te volgen via de Nautica Team pagina van de opleiding, Twitter, en Facebook.  En verder via www.rotc.nl
Praktische informatie
Het vertrek is vanuit de Rotterdamse Veerhaven. Komt u per auto de teams uitzwaaien, parkeer dan bij de Erasmusbrug. Vanaf 10:00 uur is iedereen welkom, om 11:30 vertrekken de schepen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht