Nautisail organiseert zeilvakanties in de Spaanse 'Ria's', meezeilen of flottieljes met de eigen boot in Spanje

PERSBERICHT
nautisail_040213Almere – De Spaanse Ria’s vormen een interessant watersportgebied, waar je heerlijk kunt zeilen. Veel zeilers met zuidelijke bestemming passeren dit gebied zonder er aandacht aan te besteden. En dat is jammer. NautiSail organiseert vanaf dit jaar zeilreizen en heeft een Hallberg Rassy 45 in de Ria’s gestationeerd. Je kunt individuele reizen maken, maar ook deelnemen aan een tweeweekse flottielje.
De Spaanse Ria’s zijn rivierdalen. Door uitslijping van de zee zijn grillige, diepe baaien gevormd. De Ria’s zijn gelegen rondom Kaap Finistere, het meest noordwestelijke puntje van Spanje. De Ria’s worden enigszins beschermd tegen de oceaandeining door de eilanden “Ons” en “Cies”. Vooral Islas Cies is van een ongekende schoonheid die je niet mag missen. In de Ria’s vind je mooie ankerplaatsen, schone zandstranden en lieflijke dorpjes.
Op het jacht zijn 5 plaatsen voor gasten. Het schip is voorzien van alle benodigde veiligheidsmiddelen en biedt veel comfort. Haar zeewaardigheid heeft zij ruimschoots bewezen met diverse oceaanoversteken, o.a. met de ARC. Er is een schipper aan boord, zodat je geen ervaring hoeft te hebben, maar je mag natuurlijk wel meehelpen en zelf sturen en navigeren.
Er wordt ook een flottielje georganiseerd, waar je met je eigen boot aan kunt deelnemen. Onder begeleiding van het flottieljeschip vaar je vanaf La Coruna naar de Ria’s. Tijdens de reis heb je volop tijd om van de omgeving te genieten, uitstapjes te maken en te zeilen op rustig water. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de stranden. NautiSail biedt professionele delivery service om je boot naar La Coruna te brengen en/of op te halen. Er is een rechtstreekse vliegverbinding van Amsterdam naar La Coruna, waar je van het vliegveld wordt opgehaald en naar de boot wordt gebracht.
Meer informatie www.nautisail.nl