windverwachting

Nautische bedrijven werven technisch en maritiem personeel tijdens Sail de Ruyter

PERSBERICHT
Vlissingen – Humares dochters Maintec, NOVA Engineering en Oceanwide bieden hun opdrachtgevers en zichzelf tijdens Sail de Ruyter een podium om technische en maritiem personeel te werven. Daarvoor hebben zij samen met de organisatie van Sail de Ruyter het technisch/maritieme arbeidsplein georganiseerd. Het arbeidsplein vindt plaats op 22, 23 en 24 augustus in de voormalige Machinefabriek van De Schelde.
Gevarieerd aanbod
Zeeuwse, maar ook landelijk opererende opdrachtgevers presenteren zich op het arbeidsplein om technisch en maritiem talent te interesseren voor hun organisatie. Naast Oceanwide zijn Vroon, Multraship, het Loodswezen Scheldemonden en Yacht Valley uit de maritieme sector aanwezig. De Damen Groep presenteert al haar Zeeuwse bedrijven en verder geven de technische bedrijven Maintec, NOVA Engineering, Team Industrial Services, Cofely GDF Suez acte de presence. Uit de opleidingssector zijn uit Zeeland Maritiem & Logistiek College De Ruyter, De Ruyter Training & Consultancy, HZ University of Applied Sciences en DRTC aanwezig. Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de installatietechniek OTIB toont uit de speciale trailer welke mooie vakken er in de installatietechniek te leren zijn. Ten slotte toont de Stichting De Nieuwe Zorg de renovatie van een oud houten zeilschip en is de Provincie Zeeland met een tent aanwezig.
Werving voor de toekomst
CEO Patrick van der Ploeg van Humares is in zijn nopjes met het deelnemersveld: “Ik ben blij dat zoveel mooie bedrijven zich hebben aangemeld. Het is toch een beetje gekke tijd op dit moment. Door de crisis is er weinig vraag naar nieuw personeel. Tegelijkertijd weten we dat er met name in de techniek en in de maritieme sector veel uitstroom is van ervaren personeel en dat de aanwas uit technische opleidingen volstrekt onvoldoende is. Op termijn ontkomen we er niet aan dat de arbeidsmarkt heel krap wordt! Ik ben daarom blij dat veel bedrijven ons inzicht delen en nu al bezig zijn met de werving voor de toekomst.”
Mooie vacatures
Hij vervolgt: “Overigens zullen er op het arbeidsplein voldoende mooie uitdagende vacatures te vinden zijn voor mensen die nu op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Onze werkmaatschappijen alleen zijn op dit moment al goed voor zo’n 700 vacatures voor technische en maritieme specialisten op verschillende opleidingsniveaus.”
Meer informatie Sail de Ruyter Zeeland en www.humares.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X