windverwachting

Nederland beste van 40 boten met goud, zilver én brons op WK Yngling 2014

PERSBERICHT
yngling_2014Travemünde (Duitsland) – Afgelopen week werd in spectaculaire weersomstandigheden op de Oostzee bij Travemünde het Wereldkampioenschap in de Yngling gewonnen door Nederlanders Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Auke van der Werf.
Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berends voeren een uitstekend kampioenschap, maar werden op de laatste dag met minder wind toch nog gepasseerd en werden tweede. De derde plaats werd op gelijke punten met Jamin behaald door het eveneens Nederlandse team van Lieuwe Gietema, Diederik Kuiters en Reinier Tromp die sinds vorig jaar samen varen. De beste damesprijs ging ook naar Nederland: Marcella Pel, Florian van Dort en Sophie Grove, zij werden 10 overall.
Tijdens het kampioenschap, waar meer dan 40 boten uit 10 verschillende landen deelnamen, werd de Nederlandse deelname wederom met bewondering gadegeslagen. Aan de basis van dit succes staat het BMW Nationaal Jeugdzeilplan. Voor slecht 900 euro per jaar kunnen enthousiaste jeugdteams in een eigen wedstrijdyngling deelnemen. De sterke competitie en grote jeugddeelname die dit genereert uitte zich dit jaar in 5 Nederlandse teams in de top 10. Alle 5 varen in een boot van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan.
Meer informatie www.yngling.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X