Informatie voor de watersporter

Nederlands Instituut voor Navigatie (NIN) organiseert 25 november symposium 'Navigatie Update 2011'

PERSBERICHT
Rotterdam – Als GPS gaat haperen, neemt het Europese Galileo systeem het dan over? Kan je blindvaren op alle elektronische kaarten? Kijkt de nieuwe breedband radar ook in de verte en zijn weerberichten nu overbodig door de gribfiles? Vragen en stellingen waarop experts tijdens het komende symposium ‘Navigatie Update’ de antwoorden geven.
Henk Huizinga, meteoroloog en docent vertelt welke hulpmiddelen de watersporter heeft om betrouwbare weerberichten binnen te halen. Gribfiles zijn daar een belangrijk onderdeel van. Elektronische kaarten zijn inmiddels gemeengoed aan boord. Leeke van der Poel kijkt naar de verschillende uitvoeringen en de betrouwbaarheid.
Jac Spaans bij uitstek de deskundige op het gebied van GPS vertelt over de ontwikkelingen binnen het GPS-systeem, de Russische Glonas variant en het komende Europese Galileo.
Egenolf van Stein Callenfels maakt de theoretische achtergrond van de moderne breedband radar duidelijk en geeft ervaringen uit de kuip.
Zonder interactieve telefoon of tabletcomputer tel je niet meer mee, maar voegen de apps daarop echt iets toe, of zijn het oude toepassingen in een nieuw jasje. Harry de Jong vertelt over zijn ervaringen daarmee en over andere nieuwe navigatiegadgets.
Over het belang en de veranderingen binnen de examens en opleiding van de Theoretische Kust Navigatie zal Luc Naudts de toehoorders bijpraten.
Verder demonstraties van de nieuwste apparatuur met toelichting van experts. Na afloop oorlam en rondkijken in het Rotterdamsch Radio museum met veel ‘antieke’ navigatie-apparatuur’. Dit symposium wordt georganiseerd door het Nederlands Navigatie Instituut, Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers, het Watersportverbond en Correct Marine.
Datum: vrijdag 25 november 2011
Tijd: 13.00-17.00 uur.
Prijs: € 25,- inclusief drankjes te voldoen op ING rekeningnummer 389979, NIN Heerhugowaard
Plaats: Correct Marine Marine en Watersport, Ceintuurbaan 125, 3051 KA Rotterdam
Aanmelden voor 11 oktober via het aanmeldingsformulier. Aan te vragen bij het NIN, Postbus 8182, 3009 AD Rotterdam, downloaden van www.navnin.nl  of door te betalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht