windverwachting

Nederlands jacht bij Bermuda in aanvaring met walvis, bemanning gered

Bermuda – Het Nederlandse jacht ‘Outer Limits’ van schipper Joost Gehrels is afgelopen nacht op 330 mijl ten noorden van Bermuda in aanvaring gekomen met – naar men vermoedt – een walvis. Het jacht was in georganiseerd flottieljeverband (ARC Europe) op weg naar de Azoren. Hoewel de pompen het water dat binnenkwam wel aan konden, betwijfelde Gehrels of hij bij terugkeer naar Bermuda de haven wel zou halen en gaf een ‘mayday’ noodsignaal.

Het Duitse containerschip E R Melbourne heeft de vier opvarenden tweeeneenhalf uur na het incident aan boord genomen en is vervolgens doorgevaren  naar Cagliari in Italië.  Het jacht ‘Outer Limits’, een Hanse 370 e,  is verlaten op ongeveer 34 19N 59 04W.  Het andere deelnemende jacht ‘Halo’ dat ook gevraagd was assistentie te verlenen, heeft ook haar weg weer vervolgd.

De schipbreukelingen – behalve de Nederlandse schipper, een Italiaanse en Amerikaanse vrouw en  een Amerikaanse man – waren ontdaan maar veilig en hebben inmiddels contact gehad met hun familie. (World Cruising, mailasail.com – Outer Limits)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X