windverwachting

Nederlands Kampioenschap radiobestuurbare zeilboten in Vlaardingen in weekend 28 en 29 maart

PERSBERICHT
micromagicVlaardingen – Zaterdag 28 en zondag 29 maart wordt het Open Nederlandse Kampioenschap Micro Magic gevaren in Vlaardingen . De zeilwedstrijden zullen worden georganiseerd vanuit paviljoen de Krabbeplas in Vlaardingen.
Met 2700 geregistreerde zeilnummers is de Micro Magic de populairste radiobestuurbare zeilboot in Nederland met een zeer actieve vereniging die in de wintermaanden wekelijks wedstrijden organiseert. De meeste deelnemers zijn ervaren (wedstrijd)zeilers, die ’s zomers in hun eigen boot varen, maar ’s winters hun zeilvaardigheden oefenen in de Micro Magic wintercompetitie die op verschillende plaatsen in het land gehouden wordt, zoals, Aalsmeer, Rotterdam, Lemmer en Grouw. Ook buiten de competitie wordt er , lokaal georganiseerd, veel gevaren.
De competitie eindigt met een ONK. Voor toeschouwers is het een aantrekkelijk schouwspel, vanwege de dynamiek. Er worden steeds korte wedstrijden gevaren, van ongeveer 15 minuten in een uitgezette baan. De deelnemers moeten hun op afstand bestuurbare bootjes behendig langs de boeien loodsen, rekening houdend met alle zeilregels. Bezoek dus dit spannende en sportieve evenement; de toegang is gratis. De eerste wedstrijden beginnen om 11 uur en er wordt doorgevaren tot 16 uur.
Meer nformatie www.micromagic.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X