Informatie voor de watersporter

Nederlandse afvaardiging ISAF WK zeilen in Australië in december 50 man sterk

Perth, Australië – Op 3 december a.s. gaat het vierjaarlijkse ISAF WK zeilen van start in Perth aan de Australische Westkust. Dit Wereldkampioenschap, dat gelijktijdig in alle tien Olympische klassen wordt gehouden, is naast de Olympische spelen het belangrijkste en meest beladen kampioenschap in de Olympische zeilsport.  Nederlandse zeilers doen in acht van de tien klassen mee. In totaal zijn op moment van schrijven meer dan 1100 zeilers ingeschreven uit 78 landen.  De wedstrijden duren tot en met 18 december.

Onder het motto ‘Hoger en Harder’ werken de Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg, in zorgvuldig samengestelde coachgestuurde programma’s, aan hun Olympische droom en in het kader daarvan vormt dit WK in Perth een belangrijke graadmeter in het proces onderweg naar London 2012.

Nederlandse team bestaat uit 50 mensen
De complete Nederlandse zeilploeg bestaat uit 32 zeilers, 12 coaches en 6 begeleiders. Twaalf van deze zeilers zijn onderdeel van de Delta Lloyd Kernploeg en 12 komen uit voor de Talentploeg van het Watersportverbond. Daarnaast zijn er twee merkenteams, en wel in de 470 mannenklasse en het matchracen. Deze groep wordt aangevuld met een drietal Finnzeilers die zich eveneens geplaatst hebben voor dit WK. (Watersportverbond)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht