Informatie voor de watersporter

Nederlandse botenbouwers in de superjachtprijzen.

Een ‘Nederlands feestje’, noemt botenbouwer Nick Mulder van Mulder Shipyard de World Superyacht Awards 2024 die in Venetië werden uitgereikt. Van de twintig awards die werden uitgereikt, vielen er bij liefst negen categorieën Nederlandse bouwers, architecten en ontwerpers in de prijzen.

Zeiljacht van het jaar komt van Royal Huisman

De Nederlandse werf Royal Huisman viel met zeiljacht Sarissa tweemaal in de prijzen. Als eerst in de felbegeerde categorie Sailing yacht of the year en daarnaast ook in de categorie zeiljachten langer dan veertig meter. Het schip, met een precieze lengte van 59,7 meter, werd naar verluid gebouwd voor Lachlan Murdoch, zoon van miljardair en mediamagnaat Rupert Murdoch.

Mulder wint onder de 40 meter

In de categorie superjachten onder de 40 meter ging de 36 meter lange Seaflower met de award naar huis. Mulder Shipyard bouwde het jacht in samenwerking met het eveneens Nederlandse Van Oossanen Naval Architects. Onder de indruk van de Mulder ThirthySix en deze zomer nog geen vakantieplannen? De Delta One die in 2017 werd opgeleverd in dezelfde serie ligt momenteel te koop voor €14,9 miljoen.

Lees het volledige bericht op: quotenet.nl

Foto: Mulder Shipyard

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht