Informatie voor de watersporter

Nederlandse deelnemers boeken sportieve en creatieve successen tijdens Atlantische oversteek met ARC 2011

PERSBERICHT
Cowes – Tijdens de oversteek van de 217 jachten tellende vloot in de 26e Atlantic Rally for Cruisers van Las Palmas naar St. Lucia hebben de tien Nederlandse deelnemers uitstekend gepresteerd. Niet alleen zijn ze allemaal na de 2700 NM lange oversteek in goede gezondheid en zonder grote schade gefinisht, ook vielen maar liefst zes van hen in de prijzen.
Meest indrukwekkend was de overall winst van de Standfast 56 Splendid in de 137 jachten tellende Cruising Division, met daarnaast een overtuigende klasse-zege voor Hallberg Rassy 54 Meneldor in klasse 1C. De Shipman 63 Hassebas behaalde Line Honours in de Invitation Cruising Division.
Dat de ARC vooral een ‘fun regatta’ is, waarbij beleving en plezier net zo belangrijk zijn als de competitie, bewezen onder andere de X-612 Nix met de prijs voor de mooiste muurtekening en de Berckemeyer 54 Argonaut met hun prijs voor de ‘grootste niet gevangen vis’ (te groot en mooi om binnen te halen). In de RORC Racing Division kwamen dit jaar geen Nederlandse boten uit.
Meer informatie www.worldcruising.com  of via de Nederlandse vertegenwoordiging www.bomarine.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht