Informatie voor de watersporter

Nederlandse NACRA verkoopt als exclusief leverancier 'binnen het uur' 100 catamarans voor nieuwe olympische discipline

PERSBERICHT

de olympische Nacra 17

Stresa Lago Maggiore, (Italië) – Het wereldwijd overkoepelend orgaan voor de wedstrijdzeilsport ISAF heeft afgelopen weekend besloten welk materiaal er gebruikt zal gaan worden in de aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Zo is er voor de discipline “Catamaran gemengd dames/heren” voor de NACRA 17 gekozen. NACRA is van oorsprong een Amerikaans catamaran merk wat sinds 1975 deze snelle tweerompers produceert, maar is sinds 2007 in handen van het Nederlandse bedrijf NACRA Sailing International gevestigd in Scheveningen haven.
“Het mag een unicum worden genoemd dat een Nederlands bedrijf met Nederlanders aan het roer, gekozen is als exclusief leverancier voor de Olympische Spelen. Voor alle duidelijkheid, het gaat hier om de volledige boot inclusief de drie zeilen die worden gebruikt. Nog geen uur nadat de keuze bekend werd, kwamen de faxen en e-mails binnen en hadden we binnen “no time” meer dan 100 stuks genoteerd” aldus directeur Sales & Marketing Gunnar Larsen. “Het is ongelooflijk mooi dit mee te maken, we hebben hier erg hard en met een groot en deskundig team aan gewerkt!”
Over NACRA Sailing International
NACRA Sailing International is wereldwijd leverancier van catamarans tot 25 voet lang. Met meer dan 80 dealers over de wereld is NACRA toonaangevend. Een netwerk van service verlenende bedrijven verzorgt de verkoop en promotie over de gehele wereld. Het hoofdkantoor van NACRA is sinds 2007 gevestigd in Nederland. NACRA is in 1975 opgericht in Californië en heeft in 2010 haar 35-jarige bestaan gevierd.
Meer informatie www.nacrasailing.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht