Informatie voor de watersporter

Nederlandse Vereniging van Zeeschilders houdt een expositie rond Wim Vaarzon Morel jr. in april 2012 in Veere

PERSBERICHT
Veere, Middelburg – De Nederlandse Vereniging van Zeeschilders (NVZ) zal een grote expositie in de monumentale Grote Kerk van Veere verzorgen. Daarbij wordt de schijnwerper gericht op Wim Vaarzon Morel jr. die zijn artistieke roots in het Zeeuwse stadje Veere heeft liggen.
Net zoals zijn grootvader en vader deed Wim zijn eerste teken- en schilderervaringen op in het Zeeuwse Veere. Het huis De Spieghel op de Kaai werd voor de drie generaties Vaarzon Morel de basis van waaruit hun artistieke aanleg werd gevoed. Zo ook voor Wim Vaarzon Morel, geboren in 1931. Van jongs af was hij actief als beeldend kunstenaar en bouwde aan een omvangrijk oeuvre. Hij deelde de passie van zijn vader voor paarden, vissers en vissersschepen. Daarnaast is Wim reiziger in hart en nieren. In zijn werken zien we zijn drie inspiratiebronnen terug. Waar hij ook aanlandde op zijn reizen, hij kwam altijd wel een van zijn geliefde onderwerpen tegen.
Maar de jaren beginnen te tellen. Daarom brengen de schilders en beeldhouwers van NVZ, in een breed geschakeerde expositie, een eerbetoon aan deze ‘erudiete kunstenaar’ onder de Zeeschilders. Vanuit heel Nederland brengen zij hun recente inspiratie in maritieme verbeelding in een expositie samen onder de titel:

Hommage van de NVZ  aan WimVaarzon Morel

De grote Kerk in Veere opent op 13 april 2012 om 16.00 uur haar deuren voor bezoekers, bewonderaars en verzamelaars.
Om 16.30 uur zal, in het bijzijn van de jubilee en vele genodigden, het openingswoord gesproken worden door drs. Rob van der Zwaag, Burgemeester van Veere.
De expositie duurt een maand t/m 13 mei 2012.
In een breed opgezette verzameling van maritieme kunst vindt het oog altijd ‘iets’ dat verleidt. GalleryMaritime Middelburg, die de diverse Zeeschilders in haar bestand heeft, is organisator van dit kunstevenement en is het contact. GalleryMaritime stelt zich ten doel om in een breed opgezette maritieme tentoonstelling zoveel mogelijk bezoekers en ship-lovers te verleiden en te verwonderen.
Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht