Informatie voor de watersporter

Nederlandse Vereniging voor Pleziervaartuigen Experts (NVEP) viert 30- jarig bestaan met boottochtje

PERSBERICHT

Achterste rij v.l.n.r. Hans Kortmann, Floor Kersten, Paul Kouwenhoven. Voorste rij: huidige voorzitter Guido Beekmann
Achterste rij v.l.n.r. Hans Kortmann, Floor Kersten, Paul Kouwenhoven.
Voorste rij: huidige voorzitter Guido Beekmann
Edam – Sinds 1986 behartigt de Nederlandse Vereniging voor Pleziervaartuigen Experts (NVEP) de gemeenschappelijke belangen van experts op pleziervaartuigengebied. Het ledental is stabiel met ruim 35 aangesloten experts. NVEP experts onderscheiden zich van andere experts door hun specifieke deskundigheid. De vereniging kent een strenge toelatingsprocedure waarbij eisen worden gesteld ten aanzien van opleiding, vakkundigheid, ervaring en betrouwbaarheid.
Zo weet de consument zich verzekerd van een deskundig advies op het gebied van schade-expertise, aankoop-expertise en bouwbegeleiding. In de loop van de jaren hebben NVEP leden de handen ineen geslagen en hun expertise gebundeld. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling en implementatie van een aantal belangrijke richtlijnen op het gebied van waardebepalingen en afschrijvingen. Alleen experts die zijn aangesloten bij de NVEP kunnen en mogen deze richtlijnen toepassen.
Om de deskundigheid en expertise van haar leden up-to-date te houden, is een EP (Education Permanente) systeem ontwikkeld. Experts die elk jaar voldoende EP punten behalen, mogen de kwalificatie Qualified Yacht Surveyor voeren. De Qualified Yacht Surveyors zijn herkenbaar aan het vignet.
Het 30-jarig bestaan werd door de leden gevierd met een boottocht door de havens van Rotterdam. Een bijzonder moment waarbij vier voorzitters die de NVEP hebben aangevoerd, gezamenlijk op de foto gingen.
Meer informatie www.nvep.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht