windverwachting

Nederlandse Volvo Ocean Race zeilster uit Team SCA: "Nu het bijna is afgelopen, zijn we er klaar voor…."

PERSBERICHT
Scheveningen – Team SCA, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan het roer, is vanmorgen vroeg in Scheveningen aangekomen. De pitstop die hier plaatsvindt, is onderdeel van de laatste etappe van de Volvo Ocean Race. Op 22 juni eindigt ’s werelds zwaarste zeilrace in Göteborg. Vandaag sprak Carolijn Brouwer in Scheveningen over haar persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Met elf vrouwen op één boot in negen maanden de wereld rond, is dat voor herhaling vatbaar?

Foto:  Tessa Jol/Team SCA
Foto: Tessa Jol/Team SCA

Heel verleidelijk!
Of Carolijn Brouwer nogmaals de race zal varen laat ze in het midden. ”Misschien moet je die vraag over zes maanden stellen. Het is heel verleidelijk om deze race nog een keer te varen, zeker als SCA weer een vrouwenteam laat meedoen. Aan de andere kant ben ik 41 en mijn zoontje Kyle (4 jaar) moet bijna naar school. Ik wil hem ook de kans geven om op een vaste plek te leven. Nu staat mijn team op de eerste plaats, maar het is tijd dat Kyle weer op de eerste plaats komt”, zegt Carolijn Brouwer van Team SCA.
We zijn er nu pas klaar voor
De dames van Team SCA wonnen de etappe van Lissabon naar Lorient. ”Toch zijn we met iets te hoge verwachtingen de race in gegaan. Ik leg de lat altijd heel erg hoog. Nu aan het eind van de race zijn we er pas echt klaar voor en hebben we de ervaring die we af en toe misten. Ik geloof er wel heilig in dat deze vrouwenboot een volgende keer zeker een kans maakt. Er is nog een hoop te laten zien!”, aldus Carolijn.
De powervrouwen van Team SCA
SCA heeft sinds 2005 weer een volledige vrouwenboot in de race gebracht. ‘’Deze 11 vrouwen hebben zich twee jaar lang vol ingezet om een goed resultaat in de Volvo Ocean Race te kunnen behalen. Zij zijn de strijd aangegaan met de mannen en hebben laten zien dat zij, ondanks hun plaats in het klassement, zeker niet voor hen onderdoen. Dit zijn echte powervrouwen en dat laten ze wereldwijd zien. Dat zij vrouwen wereldwijd aanspreken is voor ons belangrijk, omdat 80 procent van onze retailproducten door vrouwen wordt gekocht’’, zegt Gertie Eikenaar, director communications, SCA Benelux.
Foto:  Rick Tomlinson/Team SCA
Foto: Rick Tomlinson/Team SCA

Over het Volvo Ocean Race Festival 2015 Den Haag
De zeven Volvo Ocean 65’s liggen tijdens de pit stop bij het Zuiderstrandtheater in Scheveningen, het ‘kloppend hart’ van alle gratis activiteiten. Het Volvo Ocean Race Festival is gratis toegankelijk, echter voor de concerten van Anouk, Di-rect, Golden Earring, Typhoon, Gers Pardoel, Nielson en Miss Montreal op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni is een toegangskaartje vereist. Meer info op www.volvooceanracefestivaldenhaag.com.
Over Team SCA en de Volvo Ocean Race
De Volvo Ocean Race werd voor het eerst gehouden in 1973, duurt maar liefst negen maanden, bestrijkt 19.379 nautische mijlen (oftewel 72.930 kilometer) en is daarmee de meest uitdagende offshore zeilrace ter wereld. Deze editie, die van 2014-2015, is de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race. De race trok drie jaar geleden cumulatief circa 1.55 biljoen televisiekijkers over de hele wereld. In 2012 kondigde SCA aan deel te nemen met een geheel uit vrouwen bestaand team. Wereldwijd wordt zo’n 80 procent van de retailproducten van SCA door vrouwen gekocht. Bovendien ondersteunt SCA de ontwikkeling van vrouwen en hun recht op een volwaardige deelname aan de samenleving.
Over SCA
SCA is een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. De Groep ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als Europa’s grootste particuliere boseigenaar, legt SCA een bijzondere nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de 44.000 medewerkers en de verkoop in 2014 bedroeg 11,4 miljard EURO. SCA is gesticht in 1929, heeft zijn hoofdkwartier in Stockholm, Zweden en is genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm.
Meer informatie www.teamsca.com en www.sca.com.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X