windverwachting

Nederlandse zeiljacht ‘De Liefde’ overvallen op Kaap Verdische Eilanden

Praia – Het Nederlandse zeiljacht ‘De Liefde’ met een echtpaar en hun dochtertje, dat in de baai van Praia van het Kaap Verdische eiland Santiago voor anker lag, is afgelopen weekend in de nacht overvallen. Twee inbrekers hebben het gezin geld en waardevolle spullen afhandig gemaakt. De overvallers zijn terug naar de kant gezwommen. De tijdens het gebeuren opgelopen verwondingen zijn van relatief lichte aard, maar de ervaring heeft wel zijn sporen achtergelaten.

Op het blog van de ervaren schipper staat te lezen ‘Na een heerlijk avondje film kijken gaan we vroeg naar bed. Rond 24:00 uur horen we iets in de salon, we denken dat Femmie wakker is geworden. Niks is minder waar. We hebben twee indringers aan boord. We zullen jullie de details besparen, maar de twee uren die volgen zijn een echte nachtmerrie. Ware het niet dat dit geen droom is maar waarheid. De overvallers nemen geld en waardevolle spullen mee en zwemmen daarna naar de kant. Lichamelijk gaat het redelijk tot goed met ons. Psychisch kunnen we dat nog niet zeggen…’

Het stel werd bedreigd met een mes, mishandeld en vastgebonden. Monique liep een blauw oog op, Peter een gebroken elleboog en neus. Hun dochter bleef ongedeerd. Alles van waarde werd meegenomen. Het gezin is na de overval naar Nederland gevlogen voor verdere medische behandeling. Ze zijn van plan hun reis te vervolgen.

Afgelopen tijd zijn er meerdere incidenten gemeld door vertrekkers bij de Kaapverdische Eilanden. (Nauticlink, Zeilen, sydeliefde.blogspot.nl)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X