Informatie voor de watersporter

Nederlandse zeilsters Zuiderbaan en Brouwer in eerste voorlopige selectie vrouwenboot SCA in Volvo Ocean Race 2014-2015

sca-vorPuerto Calero, Lanzarote (Spanje) – Klaartje Zuiderbaan en Carolijn Brouwer maken deel uit van de voorlopige selectie voor vrouwenboot van Team SCA in de Volvo Ocean Race 2014-2015, zo bericht het zeilmagazine ‘Zeilen’.

Brouwer en Zuiderbaan behoren tot de eerste geselecteerden voor de vrouwenbemanning van Team SCA, gesponsord door de toonaangevende Zweedse producent van papier en producten op het gebied van persoonlijke hygiëne. Beide zeilsters maakten in de editie 2001-02 deel uit van het tot dusver laatste damesteam Amer Sports Too.

De overige kandidaten naast de Nederlanders zijn: Annie Lush (GBR), Jeanne Gregoire (FRA), Liz Wardley, Sam Davies (GBR) en Stacey Jackson (AUS).

Richard Brisius, Managing Director van Team SCA: ‘We zijn in contact met veel interessante, ervaren en gekwalificeerde zeilsters uit de hele wereld. We richten ons trainingscamp in op Lanzarote. De eerste groep geselecteerden is onderweg met een Volvo Open 70 (de overhaalde ex Puma), een tweede groep geselecteerde zeilsters voegt zich daar eind deze maand bij.”

De huidige boot van de zeilsters zal louter als trainingsboot worden gebruikt en later dit jaar vervangen worden door de nieuwe Volvo Ocean Race One Design van 65 voet, die voor de komende twee jaar de kosten van deelname zou moeten drukken. (Zeilen, interview voor vertrek Southampton met Zuiderbaan en Brouwer, SCA, The Volvo Ocean Race)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht