123 stickers

Nicholas Heiner winnaar Conny van Rietschoten Trofee 2014

PERSBERICHT

vlnr winnaar 2013 Simeon Tienpont , Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner
vlnr winnaar 2013 Simeon Tienpont , Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner
Amsterdam – Nicholas Heiner is de trotse winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee. De zeiler van de Delta Lloyd Kernploeg werd zaterdagavond door zeilend Nederland tot Nederlands beste zeiler uitgeroepen vanwege zijn wereldtitel die hij op het WK in het Spaanse Santander wist te behalen in één van de sterkste zeilklassen met een hele brede top: de Laser.
Een bijna historische overwinning, na Oscar Paulich in 1983 is dit geen enkele Nederlandse zeiler meer gelukt. Het groeiende talent uit Enkhuizen ging als derde de medal race in, pakte halverwege de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Hij zeilde een perfecte race en finishte met een overtuigende voorsprong van 1 minuut op de rest.
In de Zeiler van het Jaar verkiezing ging de strijd tussen Heiner en Marit Bouwmeester; zij won eveneens goud tijdens het WK in Santander en won in 2010 en 2011 de van Rietschoten Trofee.
Tijdens de feestelijke avond in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam werd ook de Flyer Trofee uitgereikt, de onderscheiding voor het meest succesvolle Nederlandse jeugdtalent. Odile van Aanholt, zeilster in drie verschillende klassen in de wereldtop, mocht deze in ontvangst nemen en troefde daarmee de andere genomineerde, Daphne van der Vaart, af.
De ‘Maas Trofee’, de prijs voor een persoon/personen die zich in de zeilsport op bijzondere wijze heeft/hebben ingezet, had de jury bestemd voor Martin Heineke.
Coach van het Jaar en de Mediaprijs 2014
Het Watersportverbond organiseerde voor de eerste keer de verkiezing tot Coach van het Jaar en de Mediaprijs 2014, om zo ook deze mensen achter de sport in het zonnetje te zetten. De Coach van het Jaar werd Pim Stumpel, Coach Delta Lloyd Optimisten Kernploeg en de Mediaprijs ging naar Ayolt Kloosterboer & Roy Tular van de NOS. Zij publiceerden onder meer het memorabele verslag ‘Heiner verrast met goud’ en wisten hiermee de zeilsport nog meer naar het grote publiek te brengen.
Meer informatie www.vanrietschotentrofee.nl en www.zeilervanhetjaar.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X