windverwachting

Nicolette van Berkel ‘te veel boegbeeld’ van de Brandaris en ‘weggepest’….

Terschelling – Het licht van de vuurtoren op Terschelling mag dan weer werken maar daarmee zijn de problemen voor Rijkswaterstaat op het eiland niet voorbij. Een vrouwelijke vuurtorenwachter zit al 721 dagen thuis, naar eigen zeggen omdat ze is weggepest. Nicolette van Berkel (36) benut de media-aandacht gisteren voor het ‘technisch mankement’ met de verlichting om haar situatie aan te kaarten.

Binnen het kleine team van verkeersleiders waarvan Van Berkel deel uitmaakt, leidde haar persoon tot jaloezie, stelt zij. ,,Die jaloezie mondde uit in pesterijen, verbale agressie en intimidatie. Collega’s zeiden dat mijn interviews slecht waren. Slecht voor de toren, voor het eiland, voor Rijkswaterstaat. Van hogerhand kreeg ik niets dan complimenten.’’ Ze toont mails waaruit dit blijkt.

,,Jij met je je hoge hakken en blonde haren, je zet ons voor schut, zeiden ze. Een collega zei dat ik de buik had van een afgetrainde politiehond. Anderen zeiden dat ik interviews voor vrouwenblaadjes mocht doen, maar bladen met inhoud aan de mannelijke collega’s moest overlaten.’’ Het is een kleine greep.

Een tijdje hield ze de pesterijen vol, maar op 11 januari 2016 deed ze toch een melding. ,,Ik schreef dat ik mijn werk in een veilige omgeving wil kunnen doen en met respect behandeld wil worden. De volgende dag meldde Rijkswaterstaat mij ziek.’’

Steuncampagne
Naar aanleiding van de verklaringen van Nicolette van Berkel is op Twitter een steuncampagne voor haar gestart met de hashtag #bringbackNicolette. ‘2018: het jaar waarin @BerkelNicolette terug moet op de #Brandaris. Partijen om de tafel!’ schrijft ene Jet. (Leeuwarder Courant, AD, Nicolette van Berkel op Twitter)

9 Berichten

 • L.A.J. van Dobben

  5 jaren geleden / 4 januari 2018 om 08:54 uur

  L.S.
  Schaam me diep dat dit in een zichzelf respecterend land nog voor kan komen. Wederom blijkt maar weer hoe ver het Binnenhof en ook de semi overheid er alles aan doet de afstand met medewerkers en publiek zo groot mogelijk te houden. Te gênant voor woorden. Wellicht kan onze grote roerganger Rutte zich ermee bemoeien I.p.v. vriendschapsbanden met Erdogan aan te gaan en onze pensioengelden aan de heer Macron over te dragen. Ik wens Nicolette het allerbeste toe en hopelijk frist zij de Brandaris met haar pronte verschijning weer spoedig op.
  Succes,
  L. van Dobben

 • Abraham Kukler

  5 jaren geleden / 5 januari 2018 om 19:39 uur

  Lieve Nicolette,
  Laat je niet klein krijgen meisje!
  Ik geloof dat zowat heel Nederland aan je zijde staat. Ook ik.
  Hoofd omhoog en schouders naar achteren.
  Sterkte en hou je taai.
  Liefs.

 • Leon

  5 jaren geleden / 7 januari 2018 om 16:19 uur

  Sterkte Nicolette en succes

 • Paul B.

  5 jaren geleden / 23 januari 2018 om 18:55 uur

  Beste Nicolette,
  De situatie waar je in verkeert lijkt me zwaar en frustrerend.
  In mijn team duld ik geen gepest of geroddel. Dat komt de sfeer ten goede, maar ook de kwaliteit van het werk. Onbegrijpelijk vind ik het dan ook dat iemand die zich durft voor te doen als leidinggevende hieraan zelfs mee doet. Wat een lafaard!
  Ik wens je een fijne nieuwe werkomgeving, je hebt vast meer mogelijkheden en talenten die je kunt inzetten. Laat de ziekmakende ouderwetse en achterbakse werkomgeving toch achter je en kies voor je gezondheid en werkplezier.
  Mocht je een weekje willen meedraaien in een gezellig en zorgzaam team dan ben je welkom. Wellicht een leuke ervaring. Ik zal je linken via LinkedIn. Succes!!

 • Aad Bras

  5 jaren geleden / 23 januari 2018 om 18:57 uur

  Lieve Nicolette, Vanavond ben ik verbijsterd, met wat er met jou gebeurd is, direct moest ik denken aan de uitzending bij de EO Herman Vechter, je gaf zo’n prachtig beeld over het werk van een verkeersleider bij Rijkswaterstaat en je was zo trots op het werk wat je mocht doen. Het is verschrikkelijke dat ze zo met je omgaan, ik begrijp hier niets van. Het is jammer dat leiding gevende het niet aandurven om echt op te treden. De overheid moet een voorbeeld voor de maatschappij zijn, een plaats waar je
  veilig moet kunnen werken en waar je alleen wordt beoordeeld op je kennis een kwaliteiten. Ik wens je veel sterkte en hoop dat je weer snel aan werk kan, het werk dat je hart heeft, dat moet toch voor iedereen duidelijk zien.

 • Margriet Brinkman

  5 jaren geleden / 23 januari 2018 om 19:04 uur

  Dapper van je Nicolette.

 • Rogier clercx

  5 jaren geleden / 23 januari 2018 om 19:07 uur

  Lieve Nicolette

  Wat goed van je dat je de publiciteit opgezocht hebt, daar is veel moed voor nodig !
  Laat Nederland maar eens zien wat een fijne en zorgzame werkgever Rijkswaterstaat is , ook heb je hele fijne collega,s , echt top
  Met schaamte heb ik op tv vernomen wat je is overkomen, dat dit nog gebeurt in 2018 !
  Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat je er sterker uitkomt .

 • F.

  5 jaren geleden / 23 januari 2018 om 19:20 uur

  Ze moet terug, iemand met passie, ja dat past niet in de mannenwereld.Maar geloof in gerechtigheid meid!!!

 • Elisabeth van Heerikhuijzen

  5 jaren geleden / 24 januari 2018 om 09:00 uur

  Waarom zijn de Terschellingers niet gewoon TROTS
  op hun dappere, schone en slimme verkeersleider (anno 2016,2017,2018)?

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X