windverwachting

Nieuw boek 'Tussen hemel en horizon' voor wie alles wil weten over de historie van het plaats bepalen op zee

PERSBERICHT
Haarlem – Bij Uitgeverij Hollandia is zojuist verschenen ‘Tussen hemel en horizon’ – Een korte geschiedenis van navigatie op Nederlandse schepen, geschreven door W.F.J. Mörzer Bruyns (oud-senior conservator van Het Scheepvaartmuseum Amsterdam), en H. Hooijmaijers (hoofd Collecties van Museum Boerhaave in Leiden).
Gedurende de zeventiende eeuw beheersten Nederlanders de handel met grote delen van Azië. Hoe wisten ze hun vaarroute uit te stippelen? Op welke wijze bepaalden ze hun positie op zee?
Tussen hemel en horizon biedt een overzicht van de navigatiemogelijkheden van toen. Zeekaarten, sextanten, kompassen en tijdmeters, ze komen alle aan bod. Vertrekpunt was de collectie van Museum Boerhaave, die ruim 100 van deze objecten uit ons maritieme verleden herbergt. Een nauwkeurige inventarisatie van deze voorwerpen lag ten grondslag aan dit boek.
Tussen hemel en horizon brengt op toegankelijke wijze de Nederlandse bijdragen aan de geschiedenis van navigatie in kaart. Joan Blaeu, Christiaan Huygens, Cornelis Douwes en Frederik Kaiser: ze geven kleur aan een belangrijk deel van onze vaderlandse geschiedenis.
Tussen hemel en horizon,
W.F.J. Mörzer Bruyns & H. Hooijmansers,
ISBN 978 90 4610 524 1,
gebonden, 112 blz.,
€ 14,95
Meer informatie www.hollandia-boeken.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X