Nieuw eigen merk airconditioning systemen voor boten van Eberca heet Clion Marine

PERSBERICHT
eberca_clionNumansdorp – Eberca introduceert Clion Marine, een nieuwe en innovatieve lijn airconditioning systemen. Clion Marine scheepsairconditioning systemen worden door Eberca in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Clion Marine systemen maken gebruik van de laatste technologieën, duurzame materialen en zijn innovatief ontworpen.
Technische groothandel Eberca uit Numansdorp is sinds 1994 gespecialiseerd in klimaatsystemen voor mobiele toepassingen. Al sinds de start van het bedrijf verzorgt Eberca de distributie in de Benelux van het wereldwijd bekende merk Eberspächer, befaamd om haar scheepsverwarmingssystemen. Ook aircosystemen van de bekende merken Marvair, Cruisair en Marineair, werden door Eberca met succes in de Benelux gedistribueerd.
Clion Marine biedt een belangrijke oplossing
Eberca voorziet al vele jaren een grote verscheidenheid aan cliënten, zoals jachtbouwers en leveranciers van commerciële vaar- en voertuigen, superyachtwerven en defensie, van klimaatsystemen. Bij Eberca werkt een grote groep gemotiveerde en technische mensen die een aanzienlijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van Clion Marine. Het zijn deze mensen die een groeiend probleem voorzagen met de huidige producten. Problemen met elektrische consumptie, geluidsniveau, ondersteuning en design werden door de gevoerde merken nauwelijks opgepakt. Reden genoeg voor Eberca om zelfstandig een innovatieve lijn scheepsairconditionings systemen te ontwikkelen.
Innovatieve ontwikkelingen
Een belangrijke innovatie van de systemen van Clion Marine voorziet in de oplossing omtrent de problematiek van de piekbelasting op het elektrische systeem, bij inschakeling van de airco.
Clion Marine aircosystemen maken gebruik van de alom bewezen inverter compressor techniek waarbij piekspanning tot het verleden behoort. De inverter compressor techniek wordt al jaren succesvol toegepast in aircosystemen voor woningen en kantoren. Clion Marine brengt deze compacte, stille, modulerende en energiezuinige techniek aan boord van het schip.
Een tweede belangrijke innovatie is het “slim line” ontwerp van de self contained units. Clion Marine is er in geslaagd om de airco units zodanig te ontwerpen dat deze onopvallend gemonteerd kunnen worden aan de wand, op het plafond of onder een bank. De extreem platte uitvoering met dubbele compressor is uitermate geschikt voor het koelen/verwarmen van stuurhuizen van patrouilleboten, werkboten en offshore tenders. Dit model wordt geïntroduceerd op de METS in de Amsterdamse RAI van 18 tot 20 november 2014.
Wereldwijde ondersteuning
Eberca beschikt over een wereldwijd netwerk van specialisten. Het aantal servicepunten van Clion Marine breidt zich dagelijks uit. Ondersteuning bij inbouw of bij storing zal vanuit Eberca worden gecoördineerd. Zo kan de schipper met een Clion Marine systeem aan boord overal ter wereld rekenen op vlotte ondersteuning en uitstekende service.
Meer informatie www.eberca.nl en www.clion-marine.com

2 Berichten

 • Killian Scheffer

  3 jaren geleden / 25 juni 2019 om 16:58 uur

  Ik ben geïnteresseerd in de airco unit. Is dit een unit die te gebruiken is aanboord, van een schip van 14 meter bij 4 meter en 2m sta hoogte?Wat zou zo iets moeten kosten.

 • Peter schilperoort

  2 jaren geleden / 1 september 2020 om 21:54 uur

  Goeie avond wij bezitten een boot van 14 meter die in het geheel is voorzien van vloerverwarming nu zit ik te denken om de vloer te koelen in de zomer wat in huizen tegen wordig heel gewoon is maar in een ‘n boot ben ik het niet tegen gekomen
  Het lijkt mij via airco met een warmtewisselaar mogelijk
  Misschien zit ik wel helemaal mis maar misschien kunnen jullie is mee denken groeten peter schilperoort

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X