Informatie voor de watersporter
Nieuw roer voor de Familietrouw

Nieuw roer voor de Familietrouw

Het museumschip van het Veenkoloniaal Museum te Veendam, de uit 1894 daterende spitse praam Familietrouw, was aan een nieuw roer toe. Aan de Historische Scheepswerf Wolthuis te Sappemeer werd opdracht gegeven een replica van het oude roer te maken.
De vrijwilligers van de werf hebben zich vol overgave op deze mooie klus gestort. Het oude roer werd zorgvuldig nagemeten en ingevoerd in het CAD 3D systeem van de werf.
Het resultaat van alle inspanningen is een prachtig en historisch verantwoord eikenhouten roer, dat tot op de millimeter past. Het inhangen verliep moeiteloos en de Familietrouw kan zich weer met trots presenteren op de Winterwelvaart in Sappemeer op 10 december en in Groningen een week later.

Foto: SHSHS

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht