Nieuw van Yamaha Marine: de luxe Crescent 6.9 Sport Tender met hoog vrijboord, motorbun en zwemplateau

PERSBERICHT
yamaha_crescentSchiphol-Rijk – Het Zweedse merk Crescent, pionier op het gebied van door buitenboordmotoren aangedreven sloepen en tenders, heeft met de 6.9 Sport Tender nu ook een sportief model op de markt gebracht. De jongste Crescent-telg is zeer compleet uitgerust, bezit uitstekende vaareigenschappen en kent een voor haar lengte zeer ruime rondzit.
Evenals de andere modellen van Crescent is deze tender uitgerust met een bun waarin een buitenboordmotor is ondergebracht. Deze Crescent 6.9 Sport Tender wordt geleverd in combinatie met een Yamaha-buitenboordmotor van het type F20 BEL, F70 AETL of F115 BETL (respectievelijk met 20, 70 of 115pk). Dankzij het geraffineerde ontwerp van de romp blinkt deze nieuwe tender uit door prima vaareigenschappen, ongeacht de keuze voor een laag of hoog vermogen motor. Daarnaast is de standaarduitrusting ongekend rijk met onder andere teaklaminaat vloerdelen, beschermende kabelaring, een ruimte voor toilet, een groot zonnebed, een luxe kussenset en een tweedelige cabrioletkap. Voorts beschikt de Crescent 6.9 Sport Tender over een groot zwemplateau dat via de trap aan stuurboordzijde veilig en gemakkelijk toegankelijk is.
Crescent heeft veel aandacht besteed aan de afwerking van deze tender, die qua gebruiksmogelijkheden en vaargebied nauwelijks grenzen kent. Zo bedraagt de doorvaarthoogte slechts 105 centimeter en is met een gewicht van slechts 880 kg sprake van een gemakkelijk trailerbare boot. De ontwerpers hebben bovendien rekening gehouden met de beschikbaarheid van veel opbergruimte. Onder de banken is plaats voor reddingsvesten, fenders en andere benodigdheden. Daarnaast is naast de motorbun aan bakboordzijde een zee van bergruimte beschikbaar. Bijzonder detail: de scharnieren van de luiken waar de lijnen in opgeborgen kunnen worden, zijn flexibel ter voorkoming van breuk onder invloed van een klemmende landvast.
Op het gebied van veiligheid is Crescent ook niet over een nacht ijs gegaan: de 6.9 Sport Tender onderscheidt zich door een hoog en daarmee kindvriendelijk vrijboord, terwijl aan de voorzijde van de stuurconsole een stevige handgreep is aangebracht. Na zonsondergang terugvaren naar de thuishaven is geen probleem dankzij de vlak in de romp opgenomen schijnwerpers. Zelfs de veelal zo kwetsbare boordlichten zijn vlak ingebouwd en zowel de fraaie kabelaring als de rubber stootrand behoeden de schipper voor een kras op de kostbare gelcoat. Uiteraard is de kuip volledig zelflozend.
Binnen de bescheiden lengte van zeven meter beschikken de passagiers over enorm veel binnenruimte. De U-vormige bank in het voorschip kan op simpele wijze worden omgetoverd tot een groot zonnebed van meer dan twee meter lengte. Feitelijk is de Crescent 6.9 Sport Tender zo veelzijdig als het maar zijn kan: het is een ideale gezinsboot, prima geschikt om met vrienden op te loungen, maar met 115pk in de bun is het bovendien de ultieme tender om ook echt lekker snel te kunnen varen. Per slot van rekening is de romp gebaseerd op een regelrechte sportboot uit de rijke Crescent-geschiedenis.
De Crescent 6.9 Sport Tender is CE categorie C gecertificeerd voor maximaal 8 personen.
Meer informatie www.yamaha-motor.eu

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X