Informatie voor de watersporter

Nieuw wedstrijdwater voor SKS-skûtsjes bij Grou en Langweer

Friesland – Later dan gepland en veel later dan gehoopt, maar dit jaar is het dan zover: de SKS-skûtsjes – het kampioenschap begint morgen 4 augustus – hebben een nieuw wedstrijdparcours bij Grou en Langweer.

Optisch lijkt er niks veranderd op de Langwarder Wielen. Het meer is nog even groot als altijd. Maar onder water ziet het er heel anders uit. De verraderlijke en beruchte ondiepten in de Wielen zijn verdwenen. De zandhopen liggen deels op het nieuwe verkeersknooppunt Joure. Voor de skûtsjeschippers betekent het dat ze de zwaarden voor het eerst flink kunnen steken bij Langweer.

Bij Grou ligt het wedstrijdwater er totaal anders bij. De Pikmar bij het dorp is wel zo’n 25 hectare groter geworden. En dat betekent dat de Grouster skûtsjecommissie veel meer mogelijkheden heeft om een spannende wedstrijdbaan uit te leggen. Bovendien verdwijnt er ook een vertrouwd beeld. Skûtsjes hoeven niet meer laverend door de nauwe Tynje. De kans op aanvaringen en daarmee samen gaande protesten is een stuk kleiner geworden. (Friesch Dagblad, www.skutsjesilen.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht