Informatie voor de watersporter

Nieuw-Zeeland wint eerste twee races America’s Cup finale, teleurstelling Team Oracle

AC_070913_boei2_xs
De deelnemers kwamen soms gevaarlijk dicht bij elkaar. Foto: America’s Cup

San Francisco (VS) – De eerste race in de finale van de America’s Cup is zaterdag gewonnen door Emirates Team New Zealand ten koste van Team Oracle.  Na de start tot het einde van het kruisrak voltrok zich een uiterst spannende strijd, die de boten soms gevaarlijk dicht bij elkaar bracht. Maar in de buurt van de derde gate, wisten de Nieuw-Zeelanders door twee slimme slagen een voorsprong van 25 seconden op te bouwen, die de Amerikanen op het ruime rak niet meer konden goed maken. Ze verloren zelfs nog meer en eindigden met 36 seconden achterstand.

De tweede race was iets minder spannend.  Na een heel scherpe start van Team Emirates Nieuw-Zealand, wisten de Kiwi’s de hele race kop te houden.  Hierbij lijkt hun bootsnelheid ook een fractie hoger te liggen dan die van Team Oracle. Dankzij een foutloos parcours wonnen de Nieuw-Zeelanders ook de tweede race. Dit keer met 52  seconden.

Op zondag – Nederlandse tijd 22:00 uur – staan race 3 en 4 op het programma. Ook deze zijn in Europa live op internet te volgen.

Vanwege eerder opgelopen strafpunten, heeft Team Oracle elf gewonnen races  nodig om de prestigieuze zeilbeker te bemachtigen, terwijl Team Emirates al met negen overwinningen overall winnaar zal zijn. (Nauticlink, America’s Cup met YouTube live kanaal, De Telegraaf Vaarkrant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht