Informatie voor de watersporter

Nieuw zeiljacht Beneteau 38 met drie versies 'day sailer', 'weekender' en 'cruiser' op HISWA te Water te bekijken

PERSBERICHT
beneteau38Bruinisse, Stavoren – Denk aan een cruiser… Denk aan een cruiser volledig op maat gemaakt door uzelf… BENETEAU innoveert eens te meer door de nieuwe Oceanis 38, een nieuw zeiljacht met een revolutionair concept. DAY SAILER, WEEKENDER, CRUISER, de Oceanis 38 transformeert haarzelf naar drie verschillende werelden en evolueert mee met uw behoeften, wensen en lifestyle. Met dit concept is een nieuw tijdperk in de jachtindustrie aangebroken. Ervaar alles over de nieuwe Beneteau Oceanis 38 tijdens de Hiswa te Water 2013, van 3 t/m 8 september in Amsterdam.
In uw eigen tempo over de (wereld)zeeën zeilen, single-handed, als echtpaar, met uw gezin of met vrienden, de Oceanis 38 brengt al uw zeildromen tot werkelijkheid. Aan boord van dit zeiljacht bent u bevrijd van onnodige beperkingen. Het pure gebruik is opnieuw ontworpen en stelt de eigenaar in staat om zijn eigen lay-out te kiezen. Ontworpen om te evolueren, de Oceanis 38 past zich aan uw levensfase aan door het toevoegen en verwijderen van diverse elementen.
In haar basis lay out is de Oceanis 38 een loft op zee. De comfortabele kajuitingang verwelkomt u in een enkele ruimte waarbij de schotten zijn weggelaten. U ervaart een overweldigend gevoel van ruimte. Het zicht naar de boeg is volledig vrij, riante banken en een doordachte kombuis staan tot uw beschikking. Interieur elementen zijn beperkt tot de essentiële behoeften. De achterzijde is gewijd aan berging en de kuip is bevrijd van overbodige zaken. De DAY SAILER versie is voor mensen die dagtochten maken en korte tijd aan boord verblijven.
De Oceanis 38 WEEKENDER is voor enkele dagen een uitstekende volgende stap. Ze biedt een keuze tussen 2 lay outs (2 of 3 cabins) die naar de wens van de klant kunnen worden geconfigureerd: open of gesloten cabins, separate douche in natte cel, volledige kombuis, een tafel in salon en in de kuip, etc. Creëer een jacht naar uw eigen identiteit.
Naar de traditie van de Oceanis lijn is de CRUISER meer conventioneel en geschikt om langere tijd aan boord te verblijven. U kunt kiezen tussen 2 of 3 kabines, een riante kombuis in de salon, een ruime Uzit voor 6-8 personen, en een natte cel met separate douche. Haar originele en traditionele lay out kan evolueren, door het weghalen van het hoofdschot naar de voorkabine om een meer loft-achtige atmosfeer te creëren. De dek lay out is uitgebreid door onder andere de targabeugel voor eenvoudige grootzeiltrim. Daarnaast beschikt de kuip over een ergonomische stuurmanszit en neerklapbaar
zwemplateau.
Een nieuw concept gebaseerd op de genetische historie van de Oceanis lijn.
De moderne romp is ontworpen door Finot-Conq Design. Onder zeil, biedt de Oceanis 38 zeewaardige zeileigenschappen en performance dankzij haar uitgebalanceerde zeilplan, centraal geplaatst mast, een voorzeil met weinig overlap en eenvoudige grootschoot bediening via de targabeugel. De moderne knik in de romp over de volledige lengte zorgt voor minder helling. Nauta Design heeft al zijn talent aangewend om het vernieuwende interieur te creëren en voor de eerste maal in samenwerking met Beneteau heeft Nauta de dek lay-out ontworpen. Aan boord heerst een stoere/trendy/gewaagde sfeer, taupe interieur bekleding, licht gekleurd houtwerk en bruine eiken vloerdelen zorgen voor een lichte en harmonieus warme sfeer, mede dankzij vier zorgvuldig geplaatste rompramen.
OCEANIS 38 – Specificaties (onder voorbehoud)
Naval Architect : Finot-Conq Architects
Interior Design : Nauta Design
Lengte overall 11.50 m 37’9
Lengte waterlijn 10.72 m 35’2
Breedte 3.99 m 13’1
Doorvaarthoogte 16.55 m 54’4
Water verplaatsing 6 430 kg 14,172 lbs
Korte kiel (optioneel) 1.60 m 5’3
Korte kiel ballast gewicht 2 060 kg 4,540 lbs
Diepe kiel (standaard) 2.05 m 6’9
Diepe kiel ballast gewicht 1 790 kg 3’945 lbs
Water capaciteit (max) 330 L 87 US Gal
Brandstof capaciteit 130 L 34 US Gal
Motor vermogen 30 PK
Meer informatie www.houseofyachts.nl en www.nautischkwartier.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht