Informatie voor de watersporter

Nieuwe 2.3 pk instapmodel Honda buitenboordmotoren heeft zeer gunstige vermogen-gewichtsverhouding

PERSBERICHT
honda_2.3Schiphol Rijk – Honda heeft zijn instapmodel, de 2.3pk buitenboordmotor, vernieuwd. Hierdoor kan de motor een groter bereik leveren, waardoor hij makkelijker te gebruiken is.
Nieuwe features van de BF2.3 zijn onder andere een 10% grotere brandstoftank en een grotere tankdop, waardoor hij nog makkelijker te verwijderen is en het bijtanken veiliger wordt. Ook de motorkap heeft een nieuw ontwerp, en sluit zo perfect aan bij het hele gamma Honda buitenboordmotoren. Andere modificaties omvatten een nieuwe olieaftapplug, brandstofleiding naar EPA normen en een vernieuwd onderwaterhuis dat een beluchting omvat.
Honda’s betrouwbare en rustige BF2.3 biedt een coating van vier lagen als bescherming tegen zout water en UV stralen, en levert een van de beste vermogen-gewichtsverhoudingen in zijn klasse.
De Honda BF2.3 is een eencilinder, kopklepper luchtgekoelde motor met een cilinderinhoud van 57cc en een 45mm boring en 36mm slag. Hij heeft een centrifugaalkoppeling met een overbrengingsverhouding van 2.42: 1. Daarnaast heeft hij een vooruit en neutraal, is hij 360° draaibaar voor betere wendbaarheid en makkelijk achteruit te manoeuvreren, en is hij uitgerust met een handige gashendel. Hij komt met een repeteerstarter, carburator brandstoftoevoer, transistor ontsteking en een nieuwe 1.1 liter brandstoftank. Hij beschikt ook over een handige externe indicator op de onderste motorkap voor snelle en eenvoudige controles van het oliepeil.
Net als de vorige BF2.3 is het nieuwe model verkrijgbaar in korte (15 inch / 38 cm) en lange (20 inch / 51cm) as-versie met een droog gewicht van 13,5 kg en 14 kg respectievelijk. Het ergonomische ontwerp, de stevige handgreep en het lichte gewicht leveren een optimale draagbaarheid wat betekent dat de BF2.3 gemakkelijk te vervoeren is, en gemakkelijk op en van de spiegel te tillen.
Met een aanbevolen maximale toerental tussen 5000 en 6000, zal de BF2.3 een vermogen van 2.3pk/1.7kW leveren op 5500rpm.
BF2.3 afmetingen:
Totale lengte 410mm
Totale breedte 280mm
Totale hoogte 945mm (standaard as) 1100 (lange as)
Spiegel hoogte 418mm (standaard as) 571mm (lange as).
De nieuwe en verbeterde BF2.3 zal voorgesteld worden op de Southampton Boat Show op 11 september en zal ook worden tentoongesteld op de La Rochelle Boat Show op 16 september en de Genoa Boat Show op 30 september. Hij zal in Europa verkrijgbaar zijn vanaf het seizoen 2016.
Honda ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar buitenboordmotoren, en heeft alleen maar viertaktmotoren geproduceerd voor hun superieure schone uitstoot. Sinds de productie van de BF2.3 begon in de Hosoe Plant in Japan, heeft Honda al meer dan 203.000 eenheden van dit populaire model geproduceerd.
Honda heeft momenteel 19 viertakt buitenboordmotoren in zijn gamma, van 2.3pk tot 250pk en dit in vele verschillende uitvoeringen.
Meer informatie www.honda.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht