Informatie voor de watersporter

Nieuwe 35m Jangada-order benadrukt een evolutie in sur mesure

Bij Van der Valk is een nieuw 35m-project op maat besteld met een bekende naam. In navolging van de 25m Jangada en de 32m World Superyacht Award genomineerde Jangada, zal de derde Jangada laten zien hoe naadloos aan veranderende wensen van klanten kan worden voldaan wanneer een werf de flexibiliteit, capaciteit en bereidheid heeft om volledig met de stroom mee te gaan.

De eigenaar achter deze drie-eenheid van Jangada’s bestelde zijn eerste in 2013 en heeft ze sindsdien alle drie samen met ons en ontwerpers Nick Top en Guido de Groot ontwikkeld. De eerste Jangada die profiteerde van deze symbiotische en volwassen relatie was een van onze eerste verhoogde pilothouse modellen, een concept dat sindsdien heeft geleid tot opmerkelijke projecten voor andere klanten zoals Helga.

Veranderende tijden
De evolutie van de Jangada jachten weerspiegelde de veranderingen in het leven van de klant, waaronder de behoefte aan meer ruimte voor een groeiend gezin en structurele veranderingen aan zijn ligplaatsen in de baai van St Tropez. Persoonlijke comfortwensen op dit nieuwste schip omvatten nog lagere geluids- en trillingsniveaus, vandaar de keuze voor een stalen romp en aluminium opbouw in combinatie met uitzonderlijke geluidsisolatie door het hele schip.

Voor momenten waarop de ochtendduik van de eigenaar minder aantrekkelijk is, heeft de nieuwe Jangada een jetstreamzwembad geïntegreerd op het achterdek van de flybridge. Het heeft een spanwijdte van 4,5 meter, een diepte van 1,5 meter en er is zo’n 7.200 liter warm water nodig, opgeslagen in een tank onder de tendergarage. De integratie van het zwembad was een complex ingrediënt voor het exterieurontwerp, dat het elegante uiterlijk van de verhoogde stuurhut behoudt en tegelijkertijd de vrijheid van een extra dek biedt. Het resultaat is een ingewikkeld gebruik van grafische lijnen en een gespierde maar tijdloze esthetiek.

Voor meer informatie en het gehele bericht: vandervalkshipyard.com (Engels)

Foto: Van der Valk Shipyard

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht