Nieuwe aanlegsteiger voor waterrecreanten in het centrum van Abcoude

Abcoude – Het centrum van Abcoude krijgt een aanlegsteiger. In 2020 wordt aan de oostkant van de Hulksbrug een steiger aangelegd waar twee tot drie boten kunnen aanmeren. Voor bezoekers die het dorp bezoeken via het Gein of het riviertje De Angstel (dat midden door Abcoude stroomt), is de aanlegsteiger een prima startpunt om het centrum van Abcoude makkelijk te ontdekken.

De steiger gaat deel uitmaken van de sloepenroute Oude Hollandse Waterlinie. Dit is een route voor waterrecreanten over waterwegen en langs dorpen die onderdeel waren van deze 350 jaar oude Waterlinie. Door informatie te geven op verschillende locaties, probeert de stichting Oude Hollandse Waterlinie deze geschiedenis levend te houden.

Voor de realisatie van de steiger betaalt gemeente De Ronde Venen €15.000. Door subsidie van de provincie Utrecht en een bijdrage van de stichting Oude Hollandse Waterlinie zijn er genoeg middelen voor de realisatie. De aanleg begint eind 2019. In het voorjaar van 2020 kunnen de eerste boten aanmeren. (www.0297.nl)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X