windverwachting

Nieuwe accommodatie Zeilvereniging Schildmeer in Steendam dankzij subsidies en 1786 uur zelfwerkzaamheid

Steendam – Aanstaande vrijdag neemt Zeilvereniging Schildmeer een nieuwe accommodatie in gebruik. Bij de Zeilvereniging Schildmeer leefde al enige tijd de behoefte om de accommodatie aan het Schildmeer uit te breiden. Hiervoor zijn plannen gemaakt samen met de Stichting Boei 12, de beheerder van de accommodatie van de zeilvereniging.

De loods is gebouwd en geïsoleerd en voorzien van 24 zonnepanelen. Met die zonnepanelen wordt een boiler voor warm water gevoed. Ook worden de infraroodpanelen voor de verwarming in het sanitaire gedeelte door de zonnepanelen van stroom voorzien. De ventilatie van de gehele accommodatie is voorzien van een warmteterugwininstallatie. Dankzij subsidie van de voormalige gemeente Slochteren, Het SNS Fonds voor de Eemsmond, het ESD Fonds en de NAM en talloze sponsoren van dit project, en doordat vrijwel alles in zelfwerkzaamheid is uitgevoerd, veel meer dan gepland, kon binnen het budget ook het bestaande sanitair worden vernieuwd.

De Zeilvereniging is trots op de vrijwilligers die in een winterseizoen 1786 uren hebben besteed aan een geweldig project. (eemskrant.nl, www.zeilverenigingschildmeer.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X