Nieuwe CA Marine 1.03 versie accumonitor van Accumonitor.nl kan dankzij nieuwe 'shunt' en software upgrade nu ook 100 Ampère aan

PERSBERICHT
Woudsend – Op basis van de gebruikerservaringen van de afgelopen jaren introduceert accumonitor.nl een nieuwe ‘meetshunt’, waardoor de CA Marine accumonitor tot stroomsterktes van 100 A (continu) in de meest nauwkeurige instelling kan worden gebruikt . Deze nieuwe shunt vervangt de 45 A shunt die in de praktijk maar weinig werd toegepast.
Chris Corbier: “De 45 A shunt was door zijn vormgeving minder makkelijk in te bouwen, daarom is gezocht naar een shunt met dezelfde constructie als de 150 A shunt maar met een shuntweerstand van 1 mOhm. Om deze geschikt te maken voor vrijwel alle toepassingen zou deze 100 A continu moeten verdragen, maar die bestaat niet als standaard uitvoering.” Uiteindelijk is het gelukt een producent te vinden die deze shunt speciaal voor accumonitor.nl kan maken.
Chris Corbier: ”Toen we de nieuwe shunt binnen handbereik kregen was het een mooi moment om nog eens kritisch naar de soft- en hardware te kijken van de CA Marine 1.0. Zo is de vormgeving van een aantal schermen verbeterd en hebben we nu twee hardwareversies beschikbaar”
De CA Marine 1.03/75 V is de basisuitvoering: deze is samen met de nieuwe shunt volledig geoptimaliseerd voor systemen vanaf 12 V tot maximaal 72 V. (tot 6 accu’s in serie) Ook de printplaat is aangepast om optimaal met de 100 A shunt samen te kunnen werken.
Deze 75 V uitvoering zal in vrijwel alle gevallen prima voldoen.
Omdat toepassingen naar steeds hogere spanningen toe gaan is de CA Marine tevens verkrijgbaar in een 150 V versie voor systemen met maximaal 12 accu’s in serie: voor zware elektrische aandrijving en veeleisende toepassingen buiten de water- en campersport.
Alle nieuw te leveren CA Marine accumonitoren beschikken over de nieuwe software en kunnen met zowel de 100 A en de bestaande 150 A shunt worden gecombineerd.
Bestaande gebruikers worden apart geïnformeerd over de mogelijkheid hun systeem te upgraden naar versie 1.03
Meer informatie www.accumonitor.nl